Επίθεση κατά των προέδρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με ομοσπονδίες εργαζομένων και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι από εδώ και στο εξής η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση που να μπορεί να την εκπροσωπεί με αξιοπρέπεια και επάξια στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία που να μπορεί να πηγαίνει στο εξωτερικό και να μην λέει αυτά που οι ξένοι ηγέτες είναι έτοιμοι να ακούσουν, αλλά αυτά που ο ελληνικός λαός θέλει να ειπωθούν, να βάζει κόκκινες γραμμές, να χαράζει στρατηγική, να διεκδικεί τα δίκαια του ελληνικού λαού, κάτι που -όπως ανέφερε- μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να το πράξει.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως μέχρι τις 6 Μαΐου όλοι έλεγαν ότι οι νόμοι του Μνημονίου πρέπει να εφαρμοστούν και ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, προσθέτοντας ότι οι νόμοι αυτοί δεν ήρθαν να σώσουν τη χώρα και την οικονομία, αλλά να σώσουν τα συμφέροντα των Ελλήνων επιχειρηματιών.

Χαρακτήρισε τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο «φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, συνένοχους της τραγωδίας του λαού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι χθες, στις Βρυξέλλες, φάνηκε να εκλιπαρεί χαμηλόφωνα για μια δήλωση τιμωρίας του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας. Από την άλλη, προσέθεσε, ο κ. Σαμαράς, στη ζεστή θαλπωρή των ομοϊδεατών του -την κα Μέρκελ και τους άλλους του ΕΛΚ, φάνηκε να αισθάνεται άνετα απέναντι σε αυτούς τους οποίους -μέχρι να γίνει ουραγός και δέσμιος των ακραίων νεοφιλελεύθερων και της κας Μπακογιάννη- θεωρούσε αντιπάλους.

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μετά την ανατροπή της 6ης Μαΐου, που «πάγωσε» τα μνημονιακά μέτρα των ιδιωτικοποιήσεων και της μετενέργειας, θα έρθει η οριστική νίκη στις 17 Ιουνίου, που θα ολοκληρώσει τη μεγάλη επιτυχία του λαού και της ελληνικής κοινωνίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης