«Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να εθνικοποιήσουν τις ευρωπαϊκές εκλογές, διότι δεν τους συμφέρει να μιλήσουν ευρωπαϊκά. Τι να πει ο κύριος Μητσοτάκης. Ψηφίστε Νέα Δημοκρατία για να ενισχυθεί ο Βέμπερ, η Μέρκελ, η σκληρή λιτότητα αλλά και η θεσμική στασιμότητα; Τι να πει ο κύριος Τσίπρας. Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ για να ενισχυθεί η Ευρωπαϊκή Aριστερά η οποία εκθέτει την Ευρώπη σε όλο τον κόσμο, διότι δεν καταδικάζει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε πολλές χώρες της ιδιαίτερα της Λατινικής Αμερικής και γιατί όποτε εμείς οι Σοσιαλδημοκράτες προτείνουμε εργαλεία πολιτικής ενοποίησης αυτοί τα καταψηφίζουν;». Τα παραπάνω υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του από τη Λάρισα στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποίησε στη θεσσαλική πόλη ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε επίσης ότι «η μόνη παράταξη η οποία στάθηκε στο πλευρό του ελληνικού λαού από την εποχή του Γιώργου Παπανδρέου μέχρι σήμερα ήταν οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες» για να συμπληρώσει ότι « αυτοί ήταν που στήριξαν την Ελλάδα και κράτησαν τη χώρα μας στη ζώνη του ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ ζήτησε την ψήφο του ελληνικού λαού λέγοντας ότι «η παράταξή μας είχε συνεπή στάση κατά των πολιτικών λιτότητας και υπέρ της πολιτικής ενοποίησης», ενώ αναφέρθηκε στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα το οποίο έχει την υπογραφή του.

«H Ελλάδα θα μπορεί να πάρει μετά το 2021 νέου τύπου εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης με 90% χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και από φέτος το καλοκαίρι θα μπορεί να επισκευάσει όλα τα παλιά εναέρια μέσα που τα μισά είναι καθηλωμένα λόγω οικονομικής κρίσης με 75% χρηματοδότηση την E.E», σημείωσε.

Μιλώντας για την εξωτερική πολιτική και συγκεκριμένα για τις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία, είπε πως «αυτές τις μέρες ζούμε τις προκλήσεις του κ. Ερντογάν στην Κυπριακή ΑΟΖ και τόνισε ότι «εμείς στο ευρωκοινοβούλιο ψηφίσαμε την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ καταψήφισαν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το μήνυμα απέναντι στην κυβέρνηση θα είναι πάρα πολύ σκληρό». Όπως τόνισε, «ο κ. Τσίπρας ήρθε δήθεν με νέα ήθη και είδαμε τους Πολακηδες, και τα κότερα» και συμπλήρωσε ότι «σε οποιοδήποτε πολιτισμένο κράτος της Ευρώπης ένας πρωθυπουργός ο οποίος κάνει δωρεάν διακοπές χιλιάδων ευρώ σε κότερα παραιτείται».

Τέλος, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «κομίζει 7ήμερη εργασία και δηλώσεις νεοφιλελεύθερες» και συμπλήρωσε ότι «γι’ αυτό οφείλει η δημοκρατική παράταξη, να έχει μια ευκαιρία να συγκροτήσει το κοινωνικό κράτος, ώστε να έχουν όλοι οι άνθρωποι δυνατότητα να στέκονται όρθιοι και όχι μόνο αυτοί που είχαν κληρονομία ή ήταν πιο τυχεροί στην ζωή τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης