«Η ΝΔ είναι αποφασισμένη να διαπραγματευτεί, ακόμα και να βάλει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019, 17:43
«Η ΝΔ είναι αποφασισμένη να διαπραγματευτεί, ακόμα και να βάλει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ»
Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του, που κυκλοφορεί αύριο, τονίζει ότι η ΝΔ «είναι αποφασισμένη να διαπραγματευτεί, ακόμα και να βάλει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, αποσυνδέοντάς τη πλήρως από τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ».

«Με τη δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έβαλε οριστικά τέλος στη σπέκουλα του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν οι Πρέσπες αποτέλεσαν συνέχεια του Βουκουρεστίου καθώς, η αλήθεια είναι ότι η συμφωνία αυτή κινήθηκε στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Πρόκειται για μια αδιανόητη εθνική υποχώρηση, που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την πατρίδα μας και ανοίγει την πόρτα σε νέες περιπέτειες για τη Μακεδονία μας» επισημαίνει. 

Χαρακτηρίζει την κύρωση της Συμφωνίας στη Βουλή «επόμενη, μέσα στο πρωτόγνωρο, νοσηρό κλίμα πολιτικού τυχοδιωκτισμού που επικράτησε» και προσθέτει ότι «ένα είναι σίγουρο όμως: έχουμε κυβέρνηση μειοψηφίας και οι μέρες της είναι μετρημένες» καθώς «την ήττα δεν την γλιτώνει» όποτε και αν γίνουν οι εκλογές.

Τέλος, ο κ. Καραμανλής μιλώντας στην εφ. «Νέα Σελίδα» δηλώνει πως «ο κ. Καμμένος ήταν αυτός που έδωσε το στυλό για να υπογράψουν στις Πρέσπες οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς, στηρίζοντας την κυβέρνηση κατά την κρίσιμη ψηφοφορία της πρότασης μομφής που είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία. Από τις πολλές πολιτικές πιρουέτες ο κ. Καμμένος έχει ζαλιστεί κι ο ίδιος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019, 17:44