Κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, ανιχνεύουν προθέσεις, μετρούν συμμαχίες μεταξύ των διαφόρων γαλάζιων «συνιστωσών» και περιμένουν την πρώτη κίνηση από τα άλλα ενδιαφερόμενα για την προεδρία στελέχη. Παρασκηνιακά, οι διεργασίες στα λεγόμενα μπλοκ των «καραμανλικών», των «σαμαρικών» και των «μητσοτακικών» είναι σε πλήρη εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κινήσεις διεκδίκησης της προεδρίας διαρρέουν χωρίς να επισημοποιούνται, τροφοδοτώντας καθημερινά την ονοματολογία είτε για πρόσωπα που έχουν τη βούληση να κατέβουν στον κομματικό εκλογικό στίβο είτε για στελέχη και βουλευτές που θα στηρίξουν τη μία ή την άλλη υποψηφιότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο μόνος που έχει ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του, παρέλαβε αντίγραφο της λίστας των μελών της Πολιτικής Επιτροπής που έχουν το δικαίωμα να υπογράψουν υπέρ μιας υποψηφιότητας, και σε συνέντευξή του γνωστοποίησε ότι έχει τη στήριξη αλλά και την υπογραφή του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Δεν έχει όμως τη στήριξη της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία στο όνομα της ενότητας του κόμματος θα συστρατευθεί με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη εφόσον είναι υποψήφιος, βάζοντας στην άκρη τυχόν δική της επιθυμία να βρεθεί στην προεδρική καρέκλα. «Δεν είμαστε στην ίδια πολιτική γενιά, δεν έχουμε την ίδια πολιτική αντίληψη για πολλά θέματα. Θυμίζω ότι δεν την ακολούθησα όταν έφτιαξε το κόμμα της» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη λίστα με τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής την παρέλαβαν επίσης ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο τελευταίος με τη δήλωση «την ιστορία την κυβερνά το απρόβλεπτο» έθεσε εαυτόν επισήμως στο παιχνίδι της ονοματολογίας.

Σε πρώτο πλάνο πάντως παραμένει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος συνεχίζει να εμμένει στο «όχι», σύμφωνα με συνεργάτες του, αν και διάχυτη είναι η εκτίμηση ότι τελικά θα διεκδικήσει την προεδρία, πιεζόμενος και από βουλευτές του κόμματος οι οποίοι θεωρούν ότι συγκεντρώνει τα κριτήρια που θα ενώσουν και θα ανασυντάξουν το κόμμα. Την Παρασκευή μάλιστα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή 

Ο ίδιος αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του από Δευτέρα.

Περιμένοντας την απόφασή του, οι Νίκος Δένδιας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Απόστολος Τζιτζικώστας σιωπούν. Και όπως φαίνεται, θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο έως την ερχόμενη Παρασκευή, όταν και λήγει η προθεσμία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης