Η κυβέρνηση δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να υποθηκεύσει για 99 χρόνια την περιουσία του ελληνικού λαού έναντι 26 δισ. ευρώ, υπογράμμισε μιλώντας στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Εδώ ήμασταν όταν κουβεντιάζαμε το υπερταμείο. Σας έλεγα ότι αυτό που κάνετε είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο. Οδηγούμαστε σήμερα να βάζετε υποθήκη για 26 δισ. ευρώ, το σύνολο της περιουσίας του ελληνικού λαού. Λυπάμαι πολύ και σας το λέω ευθέως, όπως το νιώθω. Δεν έχετε καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να το κάνετε αυτό. Τα υπόλοιπα πράγματα μπορούμε να τα διορθώσουμε. Και τους νόμους να αλλάξουμε μπορούμε, και τη φορολογία να μειώσουμε μπορούμε, και να αυξήσουμε μια σύνταξη. Αυτό όμως δεν θα μπορεί να το αλλάξει καμία επόμενη κυβέρνηση. Δεν έχετε, λοιπόν, δικαίωμα, ούτε εκπροσωπείτε σήμερα την πλειοψηφία του ελληνικού λαού για να υποθηκεύσετε την περιουσία του ελληνικού λαού για 99 χρόνια έναντι 26 δισ. ευρώ. Δεν το έχετε αυτό το δικαίωμα», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η θεωρία της καθαρής εξόδου είναι και επισήμως μύθος και η πολιτική του 4ου Μνημονίου γίνεται πλέον καθεστώς», ανέφερε επίσης η βουλευτής της ΝΔ.

Αναφερόμενη στο Μεσοπρόθεσμο, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι όχι μόνο μειώνει συντάξεις και αφορολόγητο αλλά προβλέπει πρωτογενή πλεονάσματα 42 δισ. ευρώ ως το 2022. «Αυτό σημαίνει 8.500 ευρώ για κάθε ελληνική οικογένεια. Από την τσέπη τους θα βγουν αυτά τα λεφτά και θα τα ψηφίσετε εσείς», είπε απευθυνόμενη στην κυβερνητική πλειοψηφία η Ντόρα Μπακογιάννη και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση θα πληρώσει πολιτικά γιατί το 2014 έλεγε ότι θα βγούμε από τα Μνημόνια, αλλά δυστυχώς οι πολίτες θα το πληρώσουν αυτό από την τσέπη τους. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι «είναι αυτή που έλεγε ότι 3,5% πλεονάσματα είναι στόχος ανέφικτος αλλά σήμερα νομοθετεί πλεόνασμα 11 δισ. ευρώ για το 2022, δηλαδή 5,19%, με ανάπτυξη 1,8%, που σημαίνει απόλυτο στράγγισμα της ελληνικής οικονομίας».

«Για σκεφτείτε, για κάθε συνταξιούχο του δημοσίου θα υπάρξει απώλεια τριών συντάξεων, μαζί με τη μείωση του αφορολόγητου. Του ιδιωτικού τομέα οι συνταξιούχοι, θα χάσουν κάτι λιγότερο. Θα τους βρείτε όλους μπροστά σας», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στον ΕΝΦΙΑ. «Δεν ξέρω πόσες είναι οι συναλλαγές οι οποίες έγιναν σε κάτι πορφυρογέννητες περιοχές όπως τα Άνω Λιόσια, ο Ασπρόπυργος, το Περιστέρι, το Ζεφύρι, η Δραπετσώνα, ο Κορυδαλλός, το Πέραμα. Δεν ξέρω πώς καταφέρατε να βγάλετε το συμπέρασμα ότι πρέπει οπωσδήποτε να ανέβουν οι αντικειμενικές αξίες», είπε και παρατήρησε ότι «για ένα κόμμα που διαβεβαίωνε ότι θα φέρει Σεισάχθεια, ότι θα σκίσει τον ΕΝΦΙΑ, για έναν πρωθυπουργό που μέχρι πέρυσι υποσχόταν μείωση του ΕΝΦΙΑ, το να φέρνει αύξηση αντικειμενικών αξιών σε αυτές τις περιοχές και να οδηγεί τους κατοίκους αυτών των περιοχών σε απόγνωση είναι έγκλημα». «Σκεφτείτε το διότι, πέραν του απαράδεκτου, είναι πρόκληση», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης