Σε λίγη ώρα ανακοινώνεται η σύνθεση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι «καραμπόλες» έχουν κάνει τη δουλειά τους ήδη και η εικόνα του Υπουργικού Συμβουλίου αλλάζει συνεχώς. Οι «κλειδωμένοι» είναι πλέον οι λιγότεροι και οι μετακινούμενοι οι περισσότεροι.

Ο Βασίλης Κικίλιας δεν πηγαίνει στο Άμυνας όπου επικρατέστερος είναι ο Κώστας Τσιάρας. Ο κ. Κικίλιας οδεύει προς το Υπουργείο Υγείας στο οποίο δεν πηγαίνει τελικά ο Μάκης Βορίδης αφού μάλλον θα καταλήξει στο Υπουργείο Ναυτιλίας ή εάν όλα πάνε άσχημα για αυτόν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Εργασίας χάνει έδαφος ο Γιάννης Βρούτσης και ακούγεται εκ νέου το όνομα της Άννας Διαμαντοπούλου ενώ ο Χάρης Θεοχάρης ως αουτσάιντερ εμφανίζεται να προκρίνεται για το Τουρισμού στο οποίο δεν μεταβαίνει η Όλγα Κεφαλογιάννη. Όμως ακούγεται για το ίδιο υπουργείο και ο κύριος Αυγενάκης ο οποίος τελικά μπορεί και να καταλήξει υφυπουργός Αθλητισμού. Στο Υπουργείο Πολιτισμού η Λίνα Μενδώνη φαίνεται να αναλαμβάνει Γενική Γραμματέας και όχι Υπουργός. Για τη θέση ακούγεται η Όλγα Κεφαλογιάννη. Όμως λόγω καραμπόλας ενδεχομένως η κυρία Κεφαλογιάννη να μείνει και εκτός κυβέρνησης. Τις τελευταίες ώρες επανέρχεται ωστόσο το σενάριο των προηγούμενων ημερών περί συγχώνευσης του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Δεν έχει «κλειδώσει» το Υπουργείο Εξωτερικών. Αντιθέτως φαίνεται πως όπως ελέγετο το πρωί της Δευτέρας ο Τάκης Θεοδωρικάκος πηγαίνει στο ΥΠ. Εσωτερικών, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στο Δημόσιας Τάξης ενδεχομένως με Υφυπουργό ή Αναπληρωτή τον Άγγελο Συρίγο. Στο Μεταφορών και Υποδομών ο Κώστας Καραμανλής ο νεώτερος. Στο Ανάπτυξης (πλέον θα ονομάζεται Επενδύσεων) ο Άδωνις Γεωργιάδης.  Του Υπουργείου Οικονομικών θα ηγείται ο Χρήστος Σταϊκούρας. Στο Υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης ο Κυριάκος Πιερακάκης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης