Μετά την παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου το οποίο ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 26 Νοεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο πρωθυπουργός, ήδη αρχίζει να λαμβάνει τις εισηγήσεις των ειδικών για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας.

Έτσι, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τα σχολεία θα ανοίξουν πρώτα από όλα – όπως άλλωστε ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους μαθητές δημοτικού. Συγκεκριμένα, τα  δημοτικά και τα νηπιαγωγεία αναμένεται να ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου και μία εβδομάδα μετά, στις 14 αναμένεται να ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το λιανεμπόριο εισηγήσεις προτείνουν το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων καταστημάτων στις 14 Δεκεμβρίου με τη μέθοδο του του click away και των εμπορικών κέντρων στις 21 Δεκεμβρίου.

Άγνωστο παραμένει ακόμα πότε θα ανοίξει η εστίαση. Πάντως, κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου αναμένεται να βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό, η απαγόρευση κυκλοφορίας της νυχτερινές ώρες και η έξοδος με SMS (μια μικρή χαλάρωση μπορεί να υπάρξει την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς), η συνάθροιση άνω των 9 ατόμων και η μετάβαση σε αίθουσες ξενοδοχείων για ρεβεγιόν.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης