Την πρότασή τους για την αγορά τεσσάρων καινούργιων φρεγατών Belharra από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό παρουσίασαν σήμερα οι Γάλλοι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση περιλαμβάνει την κατασκευή μία εκ των νέων φρεγατών FDI στην Γαλλία και την παράδοσή της στις αρχές του 2025. Οι άλλες τρεις θα κατασκευαστούν σε ελληνικά ναυπηγεία.
Για το μεσοδιάστημα οι Γάλλοι προτείνουν την δωρεάν παραχώρηση δύο εν ενεργεία φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού τους έως το 2025-2026. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την αντιαεροπορική φρεγάτα «AAW Jean Bart» και την ανθυποβρυχιακή φρεγάτα «ASW Latouche-Treville». Η φρεγάτα «Jean Bart» μπορεί να υποστηρίξει αεροπλανοφόρα και εμπορικά πλοία, ενώ η φρεγάτα  «Latouche-Treville» έχει ως βασική αποστολή την ανθυποβρυχιακή δράση σε ανοιχτή θάλασσα. 

Στην πρόταση της Γαλλίας περιλαμβάνεται ο εκσυγχρονισμός των τεσσάρων φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται για τις φρεγάτες «Ψαρά», «Σαλαμίς», «Ύδρα» και « Σπέτσαι». Οι εργασίες θα γίνουν από την Thales σε ελληνικά ναυπηγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης