Zougla Newsroom

Η είδηση από τις Βρυξέλλες ότι Φραντζέσκο Τζιόρτζι και Μάρκ Ταραμπέλα κυκλοφορούν πλέον ελεύθεροι χωρίς το ηλεκτρονικό βραχιολάκι οδήγησε την πλευρά της Εύας Καϊλή στην απόφαση να κάνουν και εκείνοι αίτημα προκειμένου να αφαιρεθεί και στην ίδια το βραχιολάκι με το οποίο επιτηρείται. Ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε χθες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυρία Εύα Καϊλή προτίθεται το επόμενο χρονικό διάστημα να ζητήσει την αφαίρεση του ηλεκτρονικού μπρασελέ επιτήρησης. Επίσης, στις άμεσες προτεραιότητες της είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο. Υπάρχουν στοιχεία, που είναι ακόμα άγνωστα στην κοινή γνώμη, που ενισχύουν την αθωότητα της».

Στόχος της κατηγορούμενης ευρωβουλευτή είναι να συμμετάσχει κανονικά στις συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβουλίου και να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στις Βρυξέλλες.

Η Εύα Καϊλή από την Μεγάλη Παρασκευή, όπου αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Χάρεν με το βραχιολάκι, μπορεί βάσει της απόφασης να κινείται μόνο εντός του σπιτιού της, ενώ για να πραγματοποιήσει την οποιαδήποτε μετακίνηση εκτός σπιτιού χρειάζεται η άδεια του ανακριτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την υπόθεση του Qatargate όλοι οι κατηγορούμενοι είναι πλέον εκτός φυλακής και πλέον μόνο η Εύα Καϊλή και ο Αντόνιο Παντσέρι είναι με βραχιολάκι.

Σε όλους τους κατηγορούμενους απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα και πρέπει να είναι στη διάθεση των Αρχών σε περίπτωση που χρειαστούν την οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Η Εύα Καϊλή ελπίζει τώρα – ειδικά μετά την απόφαση να βγει το βραχιολάκι από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι δωροδοκήθηκε από το Κατάρ – να μπορέσει και η ίδια να ακούσει μία ανάλογη απόφαση από τους Βέλγους δικαστές.

Ακόμα όμως και να γίνει κάτι τέτοιο δεν παύει να είναι κατηγορούμενη και θα δικαστεί ενώπιον της Βελγικής Δικαιοσύνης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης