Σημαντικές επαφές είχε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος συμμετείχε με το καθεστώς του παρατηρητή στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο της Ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών-PES.

Σύμφωνα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι και στην συνάντηση αυτή υπογράμμισε πως η ανάκαμψη από την πανδημία πρέπει να οδηγήσει σε μια πιο δημοκρατική, δυναμική, κοινωνική Ευρώπη και όχι να επιστρέψουμε σε ένα οικονομικό μοντέλο που παράγει κρίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι είχε μια εκτεταμένη συζήτηση για τη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης και πώς η Ελλάδα μπορεί να το αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο την Πράσινη Συμφωνία στη βάση μιας δίκαιης μετάβασης, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανάγκη για αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας.

Με τη Συμπρόεδρο της Ευρωομάδας των Πρασίνων, Σκα Κέλερ, ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την Πράσινη Ατζέντα, τα δικαιώματα στην Ευρώπη και τα επόμενα βήματα των προοδευτικών δυνάμεων.

Με τoν Συμπρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς, Μάρτιν Σίρντεβαν συζήτησε για τους σύγχρονους αγώνες των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για την κοινωνική δικαιοσύνη. Υπογραμμίσθηκε πως στις προτεραιότητες είναι η αντιμετώπιση των ανισοτήτων και της κλιματικής κρίσης, η ενίσχυση της δημοκρατίας, η στήριξη της νεολαίας και η ισότητα των φύλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την πρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ συζήτησε για την προοδευτική ατζέντα στην αντιμετώπιση της υγειονομικής και της οικονομικής κρίσης, τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα, την ισότητα των φύλων. Και υπογράμμισε πως έχουμε πολλές κοινές μάχες την επόμενη περίοδο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης