Αυστηρό μήνυμα για την επέκταση των ελέγχων σε όλη τη χώρα – και τον μήνα που διανύουμε, αλλά και τον Σεπτέμβριο- έστειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης από τα Καμένα Βούρλα, μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ.

«Το σύνολο των ελεγκτικών μηχανισμών θα βρίσκονται συνεχώς στην Περιφέρεια και θα συνεχίζουν τους ελέγχους και αυτό να το καταλάβουν αρκετά καλά ορισμένοι, που θεωρούν ότι σ’ αυτήν τη χώρα δεν έχει αλλάξει τίποτα» δήλωσε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει δημοσιεύματα που αφορούν στη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών Ταμείων, αν και διαπίστωσε πως «πρόκειται για έναν μόνιμο διάλογο γύρω απ’ αυτό το θέμα. Από τα στοιχεία που υπάρχουν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έσπευσε, πάντως, να συνδυάσει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος συνολικά με την επέκταση της ασφάλισης, την καταπολέμηση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας και την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής.

Θύελλα αντιδράσεων από την αποστολή ειδοποιητηρίων του ΟΑΕΕ

Την ίδια ώρα, θύελλα αντιδράσεων από τους εμπόρους, βιοτέχνες και επαγγελματίες έχει προκαλέσει η μαζική αποστολή ειδοποιητηρίων του ΟΑΕΕ προς τους ασφαλισμένους του.

Η ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου), η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας), η ΠΟΕΙΑΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ), το ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ Αττικής) και το ΠΣΧΕΜ (Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών) εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους την αντίθεσή τους «στα απειλητικά αυτά ραβασάκια προς τους επαγγελματίες που δοκιμάζονται από την ύφεση και τον οικονομικό στραγγαλισμό» και ζητούν την αναστολή της αποστολής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μικρομεσαίοι υπογραμμίζουν ότι με εκφοβισμούς και απειλές δεν είναι δυνατόν να αυξηθεί η ρευστότητα του ταμείου των ελευθέρων επαγγελματιών, καθώς είναι προφανές ότι όποιος από τους ασφαλισμένους μπορούσε μέχρι τώρα να ενταχθεί και να ανταποκριθεί στις υφιστάμενες ρυθμίσεις το έχει ήδη κάνει.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, οι προαναφερόμενοι φορείς αποφάσισαν να αναλάβουν κοινή δράση για την αντιμετώπιση του προβλήματος και δηλώνουν ότι «μπαίνουν μπροστά σε έναν αγώνα αλλαγής πολιτικής που κύριο στόχο έχει να σωθούν τόσο η κοινωνία όσο και οι επαγγελματίες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης