Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Πάνος Πικραμένος, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μη χαρίσει σε κανέναν το ρόλο του «αυτόκλητου σωτήρα» ή του «τιμητή της νομιμότητας».

Μιλώντας στη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πρόσθεσε ότι η προστασία των Ατομικών Ελευθεριών και Δικαιωμάτων καθώς και η εγγύηση του θεμελιώδους αγαθού της ασφάλειας αποτελεί αρμοδιότητα του κράτους και όχι της οποιασδήποτε ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν πρέπει να δώσουμε επιχειρήματα σε αυτούς που επιδιώκουν να εμφανίσουν τις Αρχές αδύναμες να προστατεύουν τον πολίτη. Με περισσότερη ασφάλεια μπορούμε να έχουμε και περισσότερη Δημοκρατία, Ισότητα, Δικαιοσύνη, ανάπτυξη και ευημερία για όλους τους πολίτες», εξήγησε.

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, ζήτησε την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης, τόσο για τη διασφάλιση του ομαλού κλίματος κατά την προεκλογική περίοδο όσο και για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αφού ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα θέματα του υπουργείου και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, τον διαβεβαίωσε ότι το προσωπικό και των τριών Σωμάτων Ασφαλείας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών «εργάζεται με αυταπάρνηση και με υψηλό αίσθημα ευθύνης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης