Ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν πάντα αχάριστος ως προς αυτούς που επανειλημμένως τον έχουν βοηθήσει. Η Ντόρα Μπακογιάννη βρισκόταν πάντα στο πλευρό του στηρίζοντάς τον σε κάθε του βήμα στην πολιτική του καριέρα. Τα πρώτα χρόνια η οικογένεια Μητσοτάκη συνολικά τον βοήθησε να εκτιναχθεί προς τα πάνω και από ένας άσημος πολιτευτής να φθάσει στα ανώτερα επίπεδα της κυβερνητικής ελίτ.

Φαίνεται πως ο κύριος Αυγενάκης, όπως καταμαρτυρούν και οι ενέργειές του, είναι επιρρεπής σε επιρροές. Φαίνεται επίσης ότι έχει αποκτήσει πρόσφατες φιλίες με επιχειρηματικούς κύκλους, ιδιαιτέρως του Πειραιά, στις οποίες βασίζεται για τη μελλοντική ανέλιξη. Επίσης φαίνεται πως εδώ και αρκετό καιρό οι πολιτικές ισορροπίες εντός της πολιτικής οικογενείας των Χανίων δεν είναι αυτές που ήταν κάποτε.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι ο υφυπουργός έφερε στη Βουλή νομοσχέδιο για τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν και στις ομοσπονδίες επιχειρώντας να αλλάξει με νόμο τις ηγεσίες τους για να τοποθετήσει βεβαίως ανθρώπους της αρεσκείας του ή άτομα που έχουν επιλέξει άλλοι για αυτόν. Για να είμεθα πιο ακριβείς. Ο κ. Αυγενάκης διά του νομοσχεδίου επιχειρεί και να αποπέμψει συγκεκριμένα πρόσωπα στέλνοντας μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα μηνύματα έχουν και ως αποδέκτη την ίδια την Ντόρα Μπακογιάννη, όπως λένε καλά πληροφορημένοι κύκλοι στα Χανιά αλλά και στο Μαξίμου.

Λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο ή δεν υπολόγισε σωστά τις αντιδράσεις της Ντόρας Μπακογιάννη όταν η τελευταία κατανόησε πως το νομοσχέδιο Αυγενάκη στόχευε απευθείας και τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Όταν, λοιπόν, ο υφυπουργός Αθλητισμού έφερε το νομοσχέδιο στη Βουλή και άρχισε η συζήτηση σε επίπεδο της αρμόδιας επιτροπής, η Ντόρα Μπακογιάννη εξερράγη. Και δικαίως. Τα τελευταία χρόνια προφανώς είχε βαρεθεί να στηρίζει με όλα τα μέσα και όλα τα πολιτικά δεκανίκια τον Λευτέρη Αυγενάκη. Φαίνεται όμως πως και η Ντόρα Μπακογιάννη παρέλειψε να διυλίσει τον πολιτικό κώνωπα και να αντιληφθεί εγκαίρως πως οι συμμαχίες της στον επιχειρηματικό και εφοπλιστικό χώρο, αλλά και η θέση της όσον αφορά στις ισορροπίες εντός και εκτός Νέας Δημοκρατίας αλλάζουν όπως η παλίρροια στον πορθμό του Ευρίπου. Διότι αλλιώς δεν εξηγείται ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης, παρά τις κατατεθειμένες αντιρρήσεις, έφερε τελικά στη Βουλή ένα τέτοιο νομοσχέδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειωτέον πως το νομοσχέδιο αυτό παραβιάζει κατάφωρα τις αρχές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και την αρχή της αυτονομίας των αθλητικών ομοσπονδιών. Με λίγα λόγια, ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι μετέωρος με αίολα επιχειρήματα και σοβαρά προβλήματα στους εσωκομματικούς συσχετισμούς.

Προφανώς υπολογίζει στους νέους του προστάτες, αλλά και στους νέους συσχετισμούς εντός της Νέας Δημοκρατίας, που νομίζει πως είναι ισχυρότεροι.

Ειδικότερα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, η βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη άσκησε σκληρή κριτική στο αθλητικό νομοσχέδιο του Λευτέρη Αυγενάκη, αναφέροντας μάλιστα πως κάνει παρέμβαση ως σύζυγος του Ισίδωρου Κούβελου, ως πρώην δήμαρχος και πρώην υπουργός.

«Θα υπάρξει πρόβλημα με τη ΔΟΕ, κύριε Αυγενάκη. Η αυτονομία των ομοσπονδιών είναι η ιερή αγελάδα της ΔΟΕ και τίθεται σε αμφισβήτηση. Στο προηγούμενο νομοσχέδιο την αποσύρατε την αναδρομικότητα στις θητείες, μετά από επιστολές της ΔΟΕ κ.λπ. Τώρα ξαναφέρνετε το ίδιο άρθρο. Όταν ξαναφέρνεις ένα άρθρο, κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Αν το αφήσετε εκκρεμές, θα πέσει σε όλα τα δικαστήρια, δεν το συζητάμε, ενώ θα αποτελέσει και ευθεία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του αθλητισμού» είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει όριο ηλικίας σε κάποιον εκλεγμένο. Σύμφωνα και με ευρωπαϊκές και με ελληνικές αποφάσεις δικαστηρίων. Μπορείς να βάλεις όριο θητείας, αλλά όχι όριο ηλικίας σε εκλεγμένο. Ας μην επαναλάβουμε το ίδιο λάθος και έρθουμε σε αντίθεση με τη ΔΟΕ τσάμπα και βερεσέ. Ελπίζω, μέχρι να πάει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, θα έχετε τη δυνατότητα να τα ξανασκεφτείτε. Να ακούσετε τους φορείς, έχουν προσφέρει στον αθλητισμό. Είναι κρίμα να τους αδικήσουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης