Γιώργος Κουμουτσάκος: «Οι τουρκικές προκλήσεις επιβάλλουν επαγρύπνηση και αποφασιστικότητα»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017, 12:24
Γιώργος Κουμουτσάκος: «Οι τουρκικές προκλήσεις επιβάλλουν επαγρύπνηση και αποφασιστικότητα»
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Οι απειλές της Τουρκίας, ότι δεν θα επιτρέψει σε εταιρείες εξουσιοδοτημένες από την Κυπριακή Δημοκρατία να προχωρήσουν σε δραστηριότητες εξόρυξης σε περιοχές της κυπριακής Α.Ο.Ζ., παραβιάζουν κατάφωρα τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Αποτελούν συνέχεια σε μια άκρως προβληματική πρακτική, που προστίθεται στην επίμονη και επικίνδυνη παραβατική συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο» υπογράμμισε.

«Οι απειλές αυτές δείχνουν ότι η Τουρκία εξελίσσεται σε απρόβλεπτο γείτονα για Ελλάδα και Κύπρο, σε αβέβαιο σύμμαχο για τη Δύση, σε χώρα που “παράγει” αστάθεια και “καταναλώνει” ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της» πρόσθεσε.

«Η διεθνής κοινότητα, ο ΟΗΕ, η Ε.Ε., αλλά και το ΝΑΤΟ, οφείλουν να αναλάβουν άμεσα και αποτελεσματικά ξεκάθαρη στάση απέναντι στους τουρκικούς εκβιασμούς, που θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή» επεσήμανε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, που κινείται στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας. Το χρονικό διάστημα που ακολουθεί επιβάλλει επαγρύπνηση, ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα» κατέληξε.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017, 12:31