Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα βρεθούν σε λίγη ώρα οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου, προκειμένου να καταθέσουν με την ιδιότητα των μελών του ΚΥΣΕΑ στη δίκη για την υπόθεση με τις αποκαλούμενες «πολιτικές μίζες». Η κλήτευσή τους έρχεται μετά από αίτημα της υπεράσπισης του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι Παπανδρέου και Παπαντωνίου έχουν κλητευθεί να καταθέσουν μόλις μία εβδομάδα μετά την κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, ο οποίος «κάρφωσε» τον Άκη Τσοχατζόπουλο για τα εξοπλιστικά, επισημαίνοντας ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας ήταν αντίθετος στη μείωση των κονδυλίων μετά το επεισόδιο στα Ίμια και την εξομάλυνση της έντασης με την Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άγνωστο παραμένει μέχρι σήμερα τι πρόκειται να υποστηρίξουν οι δύο μάρτυρες πρώην υπουργοί, αλλά θεωρείται πλέον απίθανο να μην ακολουθήσουν τη γραμμή των δύο πολιτικών προσώπων που ήδη κατέθεσαν, του Κ. Σημίτη και του Ευ. Βενιζέλου.

Σημειώνεται ότι και οι δύο βρέθηκαν στο βήμα του μάρτυρα την περασμένη Τετάρτη, υποστηρίζοντας ότι οι αρμοδιότητες του ΚΥΣΕΑ, το οποίο ενέκρινε προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων, ήταν περιορισμένες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης