Σε κοινά ήθη και έθιμα, σε κοινές καταβολές, μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, το βράδυ της Δευτέρας, στη δεξίωση του τουρκικού προξενείου της Θεσσαλονίκης

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που παρέθεσε το τουρκικό προξενείο, στο πλαίσιο της 95ης Επετείου για τη Διακήρυξη της Δημοκρατίας της Τουρκίας, σε αίθουσα πολυτελούς ξενοδοχείου, ο κ. Μπουτάρης στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι άσχετα με το εάν υπάρχουν εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών «εμείς με τους Τούρκους αισθανόμαστε αδέλφια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, επεσήμανε ότι σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες για μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Θέρμη, προσθέτοντας ότι προχωρούν και οι διαδικασίες ενός χώρου λατρείας για τους μουσουλμάνους στη Θεσσαλονίκη.

«Να ξέρετε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι πλάι, σ’ όλες τις προσπάθειες, για να αναδείξει την τουρκική παρουσία στην πόλη» τόνισε ο δήμαρχος, ζητώντας συγγνώμη από τους παρευρισκομένους για τη σύντομη αποχώρησή του από την εκδήλωση, εξαιτίας του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα βράδυ.

Πηγή: ethnos.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης