Το ζήτημα του ελληνικού χρέους, η προσφυγική κρίση και η αναβάθμιση των διμερών σχέσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο περιθώριο της έναρξης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο Αμερικάνος αντιπρόεδρος εξήρε τη σημασία της σταθερότητας στην Ελλάδα για την ευρύτερη σταθερότητα στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκε ότι η πρώτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί έγκαιρα, προκειμένου να αναδειχθεί η δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

Ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του, καλωσόρισε τις πρωτοβουλίες του αντιπροέδρου των ΗΠΑ για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών οικονομικών σχέσεων και την περεταίρω προώθηση των αμερικανικών επενδύσεων στην χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με το προσφυγικό, ο κ. Μπάιντεν χαιρέτισε τη σημαντική προσπάθεια της χώρας μας για την ανθρώπινη και αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού, ενώ τόνισε την ανάγκη περαιτέρω δραστηριοποίησης της διεθνούς κοινότητας πάνω στο ζήτημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης