Θέση -έμμεση αλλά μάλλον σαφή- υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη διαμάχη που σπαράσσει το ΠΑΣΟΚ παίρνει η βουλευτής Κέρκυρας A. Γκερέκου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Corfu Free Press.

Επιτίθεται σε όσους υποστηρίζουν ότι με τις διαδικασίες συγκρότησης της «Δημοκρατικής Παράταξης» εκτυλίσσεται επιχείρηση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι «ουδείς σκοπεύει να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ ή να θίξει την αυτονομία του», αναφέροντας ότι ο μόνος λόγος ύπαρξης ενός ενδεχόμενου «καθαρού» κομματικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι μόνο η «επικύρωση ή μη της αναγκαιότητα μιας ουσιαστικής προοδευτικής παρέμβασης στο πολιτικό παιχνίδι με όρους συμμαχίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηρίζει ως υποκριτική την όποια εκ μέρους της προσπάθεια να ισχυριστεί ότι η διαμάχη εντός του κόμματός της μεταξύ Βενιζέλου – Παπανδρέου δεν έχει προσωποποιηθεί, ενώ στηλιτεύει την απόφαση της Ν.Ε. Κέρκυρας του κόμματος να μην συμμετάσχει στο συνέδριο για την ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης, δηλώνοντας πως η ίδια θα το κάνει.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θεωρείτε ότι η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Ε. Βενιζέλου και του Γ. Παπανδρέου έχει πάρει προσωπικά χαρακτηριστικά, ή στην πραγματικότητα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως σύγκρουση δύο διαφορετικών πολιτικών για το μέλλον του χώρου της κεντροαριστεράς;

Α. ΓΚΕΡΕΚΟΥ: Θα ήταν υποκριτικό εκ μέρους να ισχυριστώ ότι η διαμάχη αυτή δεν έχει προσωποποιηθεί. Τα φαινόμενα εσωστρέφειας, ακόμα κι αν έχουν πολιτική βάση, ασφαλώς δε βοηθούν στην ανασυγκρότηση ούτε του ΠΑΣΟΚ ούτε του ευρύτερου χώρου. Μπορεί να δίνουν ενδιαφέρουσα τροφή στις παραπολιτικές στήλες αλλά αφήνουν παγερά αδιάφορο τον κόσμο ο οποίος αναζητεί ουσιαστικές απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και της χώρας Είναι μια συνταγή αποτυχίας, μια λάθος συζήτηση στην οποία δεν ενδιαφέρομαι να συμμετάσχω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα συμμετέχετε εσείς στις διεργασίες της δημιουργίας της «Δημοκρατικής Παράταξης» και στο επικείμενο συνέδριο που έχει εξαγγελθεί;

Α. ΓΚΕΡΕΚΟΥ: Προφανώς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης