Γεννηματά: Με στρατηγικό σχεδιασμό η επανεκκίνηση της αμυντικής βιομηχανίας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021, 13:53
Γεννηματά: Με στρατηγικό σχεδιασμό η επανεκκίνηση της αμυντικής βιομηχανίας

Tη διεθνή έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας «DEFEA 2021» επισκέφθηκε η Φώφη Γεννηματά, όπου δήλωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει την επανεκκίνηση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας με έναν στρατηγικό σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια.

«Μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην πολιτική άμυνας και ασφάλειας της χώρας» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, καθώς, όπως είπε, «ενισχύει την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και την αυτονομία της στους εξοπλισμούς».

Η κα. Γεννηματά υπογράμμισε ότι σε όλες τις συμφωνίες θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για συμπαραγωγή, για να μπορεί να μένει πάντα τεχνογνωσία στις ελληνικές επιχειρήσεις και να δημιουργούνται προοπτικές για την απασχόληση, που είναι το σημαντικό θέμα για την Ελλάδα.

«Στηρίζουμε τις διαφανείς διαδικασίες για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα πάντα με τις εισηγήσεις των Γενικών Επιτελείων. Η έκθεση αυτή μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, δημόσιας αλλά και ιδιωτικής» κατέληξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021, 13:59