Καμία ενημέρωση δεν είχε η Φώφη Γεννηματά για την πρόθεση συμφωνίας Εκκλησίας και Κράτους που ανακοίνωσαν, χθες, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όπως έγινε γνωστό μετά τη σύσκεψη των βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής, η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε το απόγευμα.

Η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να ζητήσει τις επόμενες μέρες συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας για να συζητήσουν τα θέματα και τις αντιδράσεις για τη μισθοδοσία των κληρικών και την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Γεννηματά πρόκειται να επικοινωνήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.Βαρθολομαίο για τις σχετικές ανησυχίες που εκφράζουν παράγοντες του Πατριαρχείου για τους κληρικούς των Νέων Χωρών, όπως και με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ειρηναίο.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μετά τη σύσκεψη, δήλωσε: «Για μια ακόμη φορά σε ένα σημαντικό θέμα, όπως οι σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, γίνονται προεκλογικοί χειρισμοί που θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι αντιμετωπίζουν».

«Ήδη, πρώτο θύμα είναι ο λαϊκός κλήρος. Δεν είναι τυχαίο ότι και σε αυτό το θέμα Τσίπρας, Μητσοτάκης και Καμμένος πάνε μαζί», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης