Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την τροπολογία που ετοίμασε ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης για την αποσύνδεση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ και ΤΕΙ από την εκλογή νέων διοικήσεων στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα, παρακάμπτοντας τον ψηφισθέντα νόμο, ο κ. Μπαμπινιώτης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του.

Ο υπουργός υπερασπίστηκε την πράξη του να καταθέσει την τροπολογία, αναφέροντας πως από την στιγμή που ο νέος νόμος πλαίσιο έχει αποτύχει προσωρινά να εφαρμοστεί, θα πρέπει να επέλθει η ηρεμία στα Πανεπιστήμια και να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία τους. «Δεν μπορεί να λειτουργήσει ένας νόμος με απειλές», τόνισε μεταξύ άλλων και επισήμανε ότι δεν διαφωνεί με το νόμο αλλά από την στιγμή που τα Ανώτατα και Ανώτερα Ιδρύματα έχουν λάβει ήδη το 25 % της χρηματοδότησης που δικαιούνται, θα έπρεπε «μόνο για εφέτος να δοθεί και το υπόλοιπο ποσό μέχρι την εκλογή των νέων διοικήσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πρωτοβουλία εκ μέρους του και σε επιτροπή που θα δημιουργηθεί θα εξεταστεί εκ νέου η τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί για την εφαρμογή του νόμου.
Μάλιστα κάλεσε τα κόμματα να ψηφίσουν την ρύθμιση ώστε να επανέλθει η ειρήνη στα Ιδρύματα.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης