Γ. Κουμουτσάκος: «Η απόφαση της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης δεν επιτρέπει απειλές από τρίτους»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017, 23:50
Γ. Κουμουτσάκος: «Η απόφαση της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης δεν επιτρέπει απειλές από τρίτους»
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, για την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε. Το έκανε με σεβασμό στο ελληνικό και ευρωπαϊκό σύστημα κανόνων αρχών και αξιών. Το γεγονός αυτό δεν επιτρέπει ούτε υποδείξεις, ούτε παρεμβάσεις, ούτε απειλές από τρίτους. Η Άγκυρα κάνει λάθος να μετατρέπει ένα ζήτημα εφαρμογής του Κράτους Δικαίου σε ζήτημα εξωτερικής πολιτικής.

»Είναι απαράδεκτο να απειλεί για συνέπειες στις διμερείς μας σχέσεις. Θα ήταν φρονιμότερο να μείνει στο πνεύμα και το γράμμα της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που και η ίδια άλλωστε έχει υπογράψει και κυρώσει. Κατανοούμε τις ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η Τουρκία. Όμως, το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που ισχύει αυτήν την περίοδο, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για την άρνηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ούτε βεβαίως επιτρέπει οποιαδήποτε αμφισβήτηση της απόφασης της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017, 23:50