Γ. Δραγασάκης:  «Τα βάρη της κρίσης κατευθύνονται ήδη στις πλάτες των εργαζομένων»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Μαΐου 2020, 15:31
Γ. Δραγασάκης:  «Τα βάρη της κρίσης κατευθύνονται ήδη στις πλάτες των εργαζομένων»

«Όπως φάνηκε και από τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης, τα βάρη της κρίσης κατευθύνονται ήδη στις πλάτες των εργαζομένων, ενώ πολλά από τα έκτακτα μέτρα τείνουν να πάρουν μόνιμο χαρακτήρα», αναφέρει ο Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «οδηγούμαστε ταχύτατα σε μια έκρηξη των ανισοτήτων και σε μια τριχοτόμηση της κοινωνίας, με ένα τμήμα της να "κλείνει" οριστικά, δηλαδή να καταστρέφεται και να μένει χωρίς μέλλον και προοπτική, ένα άλλο να επιβιώνει όπως-όπως με ανασφάλεια και ένα τρίτο να δείχνει ότι διαθέτει αντοχές να αντεπεξέλθει».

Σημειώνει ότι η κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα και πως «το μέλλον θα εξαρτηθεί από την αντίδραση των ίδιων των κοινωνιών και από τις δυνατότητες πρωτίστως των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων να συγκροτήσουν ένα κοινό πολιτικό σχέδιο και μια νικηφόρα πλειοψηφική κοινωνική και πολιτική συμμαχία». Τονίζει ότι το σχέδιο της Αριστεράς στο πλαίσιο της κρίσης του κορονοϊού «είναι ο μόνος όρος για τη διάσωση της κοινωνίας». Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το μεγάλο ζητούμενο είναι «η σύγχρονη μορφή πολιτικής οργάνωσης της Αριστεράς».

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Μαΐου 2020, 15:34