Σειρά συναντήσεων με ακαδημαϊκούς του Harvard και του ΜΙΤ,  με επιστήμονες που πρωτοστατούν σε πρωτοποριακές εφευρέσεις της τεχνολογίας στους τομείς της υγείας, της ναυτιλίας, της ρομποτικής, της μηχανικής και  ενδιαφέρουσες ανταλλαγές απόψεων με τον  υπεύθυνο μεταφοράς τεχνολογίας του Χάρβαρντ για το πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί η έρευνα για την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης μαζί με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την Έρευνα και Τεχνολογία στη Βοστώνη.

Με αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Φραγκογιάννης αναφέρεται στην “ενδιαφέρουσα συζήτηση” που είχε “με τα ιδρυτικά στελέχη του Hellenic Institute of Advanced Studies Ε. Καξίρα και Π. Κουμουτσάκο του Harvard και  Δημήτρη Μπερτσιμά και Μιχάλη Τριανταφύλλου του ΜΙΤ για το πρόγραμμα Hellenic Robotics Initiative” , ενώ “με τον Καθηγητή Πληροφορικής  Κωνσταντίνο Δασκαλάκη” σημειώνει: “μελετούμε εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης και δυνατότητες ανάπτυξής τους στην Ελλάδα” .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και προσθέτει: Στο “Harvard Smith Campus Center συζητήσαμε με τον CTO και αρχιτέκτονα του ισραηλινού τεχνολογικού θαύματος Isaac Kohlberg τρόπους διασύνδεσης των πανεπιστημίων με την αγορά και μετατροπής στην πράξη της έρευνας σε καινοτομία”

Όπως επίσης: “Ξεναγηθήκαμε στο @Makerspaces_com @harvardphysics, κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο αυτοκατευθυνόμενης μάθησης και ανοιχτής συνεργασίας, με στόχο την ανάπτυξη αντίστοιχων δομών στην Ελλάδα, σε επίπεδο περιφερειών, για την προώθηση της ρομποτικής, του 3d printing, της καινοτομίας στην κοινωνία”

Παράλληλα τονίζει: “Ακούσαμε από τον ιδρυτή της εταιρίας αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων – η οποία φιλοξενείται στο Cambridge Innovation Center – @tiledb Σταύρο Παπαδόπουλο, τι θα τον έκανε να μεταφέρει τη δραστηριότητά του στην Ελλάδα”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα ο κ. Φραγκογιάννης συμμετείχε επίσης στην εκδήλωση του Ελληνικού Δικτύου Καινοτομίας την οποία φιλοξένησε και συνδιοργάνωσε το Γενικό Προξενείο της Βοστώνης. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε  έστειλε ένα μήνυμα προς τους επενδυτές, αλλά και προς τους νέους επιχειρηματίες της Βοστώνης, ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα,  έχει κάνει πάρα πολλές αλλαγές στο φορολογικό και νομοθετικό της πλαίσιο,  είναι ανταγωνιστική και είναι πλέον έτοιμη να υποδεχτεί επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα συμβάλλουν στην τεχνολογική εξέλιξη της χώρας. “Στην ημερίδα του NetworkHellenic” αναφέρει ειδικά ο κ. Φραγκογιάννης σε άλλο tweet του “παρουσιάζουμε το νέο πρόσωπο της Ελλάδας που καλωσορίζει επενδύσεις, προωθεί την ψηφιοποίηση και στηρίζει την καινοτομία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πρόεδρο του δικτύου Marina Hatsopoulos για την εξαιρετική πρωτοβουλία!”  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης