Φίτσο: «Αδύνατον η φτωχή Σλοβακία να επιδοτεί την Ελλάδα»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015, 21:55
Φίτσο: «Αδύνατον η φτωχή Σλοβακία να επιδοτεί την Ελλάδα»
Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο απέκλεισε κάθε επιπρόσθετη βοήθεια της χώρας του προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι θα δεχτεί με «ηρεμία» μια ενδεχόμενη έξοδό της από την ευρωζώνη.

«Κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να δώσει χρήματα στην Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός της αριστερής κυβέρνησης της Σλοβακίας, προσθέτοντας ότι θα του ήταν «αδύνατον να εξηγήσει στην κοινή γνώμη ότι η φτωχή Σλοβακία θα πρέπει να επιδοτεί την Ελλάδα».

«Πώς να εξηγήσω στους ανθρώπους ότι θα πρέπει να δίνουμε χρήματα στους Έλληνες, με τους μισθούς και τις συντάξεις τους; Αδύνατον. Αδύνατον», επέμεινε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην οικονομική εφημερίδα Financial Times.

Σύμφωνα με τον Φίτσο, μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη «θα ήταν λιγότερο επικίνδυνη σήμερα σε σύγκριση με αυτό που ήταν πριν από δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια».

Η Σλοβακία, κράτος-μέλος της ευρωζώνης από το 2009, είχε απειλήσει ήδη από τον Ιούνιο του 2012 να ζητήσει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη στην περίπτωση που η Αθήνα δεν εφάρμοζε ένα πρόγραμμα λιτότητας σε αντάλλαγμα για τη διεθνή βοήθεια που θα λάμβανε.

«Αν οι Έλληνες δεν σεβαστούν τις προϋποθέσεις που τίθενται όσον αφορά την εξυγίανση των δημοσιονομικών τους, η Σλοβακία θα ταχθεί με τις χώρες που θα ζητήσουν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη», είχε πει την εποχή εκείνη ο Φίτσο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015, 21:56