Ψευδεπίγραφο χαρακτήρισε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022, ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελος, κατά την συζήτηση του στην Ολομέλεια ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για καταστροφικές και κοντόφθαλμες επιλογές στην ενεργειακή πολιτική.

Μίλησε για τραγικές αυξήσεις στην ενέργεια, με αγρότες και μικρούς επιχειρηματίες, όπως είπε, να καλούνται να πληρώσουν πάνω από 1.000 και 2.000 ευρώ περισσότερα σε σχέση με τα περσινά τιμολόγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο προϋπολογισμός σας διαψεύδει τις δεσμεύσεις και τις διαβεβαιώσεις σας. Αποκαλύπτεται πλέον ότι δεν έχετε βάλει ούτε ένα ευρώ επιδότηση για την ακρίβεια ενώ ο κίνδυνος της ενεργειακής φτώχειας είναι ορατός», είπε ο κ. Φάμελος ενώ επανέλαβε μεταξύ άλλων, την πρόταση του κόμματος του «για τη θέσπιση ενεργειακής κάρτας, τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και την αξιοποίηση των πλεονασμάτων για την στήριξη των ενεργειακών ανισοτήτων».

«Εδώ και τώρα λύστε το πρόβλημα των ουρανοκατέβατων κερδών με την εποπτεία της αγοράς», πρόσθεσε.

«Το Ταμείο ανάκαμψης το χρησιμοποιείτε για να καλύψετε τις αδυναμίες σας. Δεν απευθύνεται στους πολλούς, ούτε στην στήριξη της περιφέρειας, αλλά στους λίγους. Αφήνετε εντελώς ανυπεράσπιστη την κοινωνία. Η πολιτεία πρέπει να έχει την ευθύνη όλων, σε όλα τα επίπεδα. Εσείς όμως απευθύνεστε στα πεδία των κολλητών, πολλαπλασιάζοντας τις αβεβαιότητες των πολιτών. Όμως δεν πάει άλλο. Εμείς πιστεύουμε σε μία ισχυρή προοδευτική πολιτεία που θα εξασφαλίζει και θα είναι δίπλα σε όλους και όχι μόνο στους λίγους και κολλητούς. Γι αυτό και η καταψήφιση του θα επιταχύνει ίσως τις εξελίξεις για να έρθει στη χώρα μια προοδευτική κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Φάμελος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης