Μια αδικία που αφορούσε στην απουσία κλιμακωτής χρέωσης της ημερήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, διορθώνει προς όφελος των πολιτών η κυβέρνηση με την υπερψήφιση της τροπολογίας 1409/44 του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος τονίζει πως οι χρεώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ γίνονται ευνοϊκότερες για τους πολίτες.

«Το εν λόγω αίτημα είχε υποβληθεί από δεκάδες πολίτες και στην ιστοσελίδα www.kathimerinotita.gov.gr, οι συνεργάτες της οποίας το προώθησαν και επικοινώνησαν άμεσα με τις αρμόδιες υπηρεσίες θέτοντας υπόψη τους τα προβλήματα που δημιουργούνταν από το προηγούμενο καθεστώς», σημειώνει ο κ. Φλαμπουράρης και προσθέτει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με το νέο τιμολόγιο των Υ.Κ.Ω., όταν ο πολίτης υπερβαίνει την κατανάλωση ενός κλιμακίου, θα τιμολογείται πλέον με την υψηλότερη χρέωση του επόμενου κλιμακίου μόνο για την υπερβάλλουσα κατανάλωση και όχι για το σύνολο όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Συν τοις άλλοις, η ρύθμιση προβλέπει την εφαρμογή του ίδιου κλιμακωτού τιμολογίου και για τη νυχτερινή κατανάλωση, ενώ μέχρι τώρα ίσχυε ενιαία τιμή για όλες τις κιλοβατώρες, ανεξαρτήτως κατανάλωσης. Κύρια φιλοσοφία της πλατφόρμας μας, εξακολουθεί να παραμένει η προσπάθεια βελτίωσης των θεμάτων που άπτονται της καθημερινότητας όλων μας, σε συνεργασία πάντα με όλους τους φορείς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης