Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Σε μία αποκάλυψη-κόλαφο για τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης, σχετικά με την άρση ασυλίας του Χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού από την Ευρωβουλή, προέβη σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, μετά την συνάντηση που είχε για το θέμα, με τον ευρωβουλευτή του Σύριζα Δημήτρη Παπαδημούλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, αφού υπογράμμισε το προσωπικό του ενδιαφέρον για την υπόθεση και συμφώνησε στην ανάγκη η διαδικασία να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς και με σεβασμό στο ισχύον νομικό πλαίσιο, δήλωσε απερίφραστα ότι:

-Οι καθυστερήσεις οφείλονται στο ότι άργησε να σταλεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το επίσημο αίτημα για την άρση ασυλίας του Λαγού, από την ελληνική κυβέρνηση.

-Το αίτημα συνοδεύτηκε με την αποστολή μιας δικογραφίας 2 χιλιάδων σελίδων στα ελληνικά!, οι οποίες και έπρεπε να μεταφραστούν, γεγονός που προκάλεσε νέες πρόσθετες καθυστερήσεις στη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι, αύριο έχει προγραμματισθεί να συνεδριάσει η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το αν στην ατζέντα της περιλαμβάνεται και το θέμα της άρσης ασυλίας του Λαγού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης