Την άποψη ότι «η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους» εξέφρασε ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Είχαμε έξι πολύ δύσκολα χρόνια, πέντε κυβερνήσεις απέτυχαν, έχουμε κάνει λάθη, οι θεσμοί έχουν επίσης κάνει λάθη, όμως στην πολιτική αυτό που έχει σημασία είναι τα αποτελέσματα, και τα αποτελέσματα είναι θετικά» εκτίμησε ο Γ. Στουρνάρας​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) υποστήριξε ότι «είναι πολύ καλύτερα για την Ελλάδα να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα τώρα, ακόμα κι αν εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος», επισημαίνοντας ότι αυτά που απαιτούνται για την ελάφρυνση του χρέους «δεν είναι πολύ αυστηρά».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δεν παρέλειψε να εκφράσει την ελπίδα παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και επίτευξης συμφωνίας μεταξύ θεσμών και κυβέρνησης έως την 5η Δεκεμβρίου (ημέρα διεξαγωγής του Eurogroup).

«Για λόγους διαφάνειας και σαφήνειας σκόπιμο θα ήταν τα μακροπρόθεσμα μέτρα -παρόλο που θα εφαρμοστούν μετά το 2018- να προσδιοριστούν άμεσα. Τούτο θα ήταν καλύτερο τόσο για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο θα ήταν επιθυμητό να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, όσο και για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)» πρόσθεσε.


«Έγιναν λάθη απ’ όλες τις πλευρές»

Όσον αφορά στο ζήτημα της συμμετοχής των ελληνικών ομολόγων στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ είπε: «Aς δούμε τι θα γίνει τον Δεκέμβριο κι αν έχουμε κάτι απτό για το χρέος, τότε θα έχουμε απόφαση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχαμε έξι πολύ δύσκολα χρόνια, πέντε κυβερνήσεις απέτυχαν, έχουμε κάνει λάθη, οι θεσμοί έχουν επίσης κάνει λάθη, όμως στην πολιτική αυτό που έχει σημασία είναι τα αποτελέσματα, και τα αποτελέσματα είναι θετικά… Από την άλλη βλέπουμε τεράστια μείωση του βιοτικού επιπέδου, όμως έχουμε πολύ πιο ισορροπημένη οικονομία τώρα» συμπλήρωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης