Ερώτηση προς στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, κατέθεσε σήμερα η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, σχετικά με τις δηλώσεις του περί της ύπαρξης δημοσιονομικού κενού, αλλά και δημοσιεύματα που φέρουν τη γερμανική κυβέρνηση να αξιώνει την πλήρη αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας.

«Η Ελλάδα μέσα στον Μάρτιο, αντιμετωπίζει υποχρεώσεις ύψους 7,27 δισ. ευρώ, που αφορούν κυρίως δανειακές υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ (1,6 δισ.) και λήξεις εντόκων γραμματίων (4,6 δισ.). Σε διαδοχικές δηλώσεις σας μετά τη σύναψη συμφωνίας στο Eurogroup μιλήσατε για υπαρκτό δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό» σημειώνει η κ. Μπακογιάννη, υπενθυμίζοντας παράλληλα και δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη, πως υπάρχει το ενδεχόμενο να ζητηθεί παράταση 1-2 μηνών για την εκπλήρωση των τρεχουσών δανειακών υποχρεώσεων της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εξετάζει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να μην αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της χώρας στις συμβατικές ημερομηνίες; Με ποιον τρόπο θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της, χωρίς να στεγνώσουν οι επιχειρήσεις και η εσωτερική αγορά από την ελάχιστη ρευστότητα που χορηγούν οι τράπεζες; Απεμπόλησε η κυβέρνηση τη δυνατότητα για τη μείωση του χρέους, όπως αυτή προέκυπτε από τη συμφωνία του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012;» ρωτά τον Γ. Βαρουφάκη, η βουλευτής της ΝΔ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης