Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με την παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής, που συγκροτήθηκε, με πρωτοβουλία της προέδρου της Βουλής και φέρει τον τίτλο «Επιτροπή αλήθειας για το δημόσιο χρέος», απέστειλε, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρει, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι πληροφορήθηκε από την τηλεόραση την παρουσία του κ. Παυλόπουλου σε μια διαδικασία, την οποία προσφώνησε, για τη συγκρότηση μιας επιτροπής, η οποία, «χωρίς νομική βάση και κατά παράβαση των κοινοβουλευτικών παραδόσεων και πρακτικών, προτίθεται να συγκροτήσει με απόφασή της η κα Πρόεδρος της Βουλής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισημαίνει ότι δεν συνάδει προς το Σύνταγμα η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και μάλιστα με ομιλία, σε διαδικασία της Βουλής που δεν είναι κοινοβουλευτική και την οποία ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει «δήθεν τεχνική».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν επιρρίπτει ευθύνη, προσωπικά, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας, όμως, ότι κάποιοι επιχείρησαν να τον καταστήσουν συνυπεύθυνο «ενός πρωτοφανούς σκηνικού εντός της Βουλής».

Εκφράζει επίσης τη βεβαιότητα ότι ο κ. Παυλόπουλος θα είχε διαφορετική εντύπωση, όταν, προσερχόμενος στην αίθουσα της Γερουσίας, θα ένιωσε έκπληξη, διαπιστώνοντας την απουσία των αρχηγών των κομμάτων ή εκπροσώπων τους και ότι δεν θα ήθελε να ενισχύσει με την παρουσία του μια κομματικού χαρακτήρα εκδήλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκφράζει επίσης τη βεβαιότητα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ζητήσει εξηγήσεις από τους οργανωτές της εκδήλωσης αυτής που επιχείρησαν να τον εκθέσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης