Ανοιχτή επιστολή προς τον Επίτροπο Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Ντιντιέ Ρέιντερς, απέστειλε ο Δημήτρης Παπαδημούλης κάνοντας λόγο για «εν εξελίξει κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, αναφορικά με τη διερεύνηση του διεθνούς σκανδάλου της Novartis».

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Παπαδημούλης καλεί τον Επίτροπο Δικαιοσύνης να παρέμβει «εν ονόματι της τήρησης του Ευρωπαϊκού Δικαίου, της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και όλων όσων πολιτών βάλλονται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικαλούμενος το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, που προστατεύει τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, ο κ. Παπαδημούλης υποστηρίζει ότι «τις τελευταίες μέρες λαμβάνει χώρα στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Ελληνικής Βουλής μια συντονισμένη προσπάθεια, από την πλειοψηφία των μελών που την απαρτίζουν, εκφοβισμού των δύο προστατευόμενων μαρτύρων που έχουν κληθεί να καταθέσουν, με απώτερο σκοπό να αποκαλυφθούν οι ταυτότητές τους».

Προσθέτει ότι στην περίπτωση του ενός εκ των δύο μαρτύρων, «τα κόμματα που απαρτίζουν την πλειοψηφία εξέδωσαν ένταλμα βίαιης προσαγωγής σε βάρος του, αρνούμενα να δεχτούν τους φόβους για την ίδια του τη ζωή, που επικαλέστηκε ο μάρτυρας για να μην παραστεί ενώπιον της Επιτροπής». Ο κ. Παπαδημούλης προσθέτει ότι «τέτοιες συμπεριφορές παρεμποδίζουν όχι μόνο την εξέλιξη της ίδιας της έρευνας για ένα διεθνές σκάνδαλο, όπως αυτό της Novartis, αλλά λειτουργούν και στο συνειδησιακό καθήκον όσων σκοπεύουν να λειτουργήσουν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και να αποκαλύψουν σκάνδαλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης