Οι επιχειρησιακές δυνατότητες της Europol για το 2019 και τα βήματα που πρέπει να γίνουν στο μέλλον βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του Ευρωπαίου επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας – Europol, στη Χάγη της Ολλανδίας.

Κατά την επίσκεψή του στη Europol, της οποίας είναι πολιτικός προϊστάμενος, ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τη διευθύντρια της Υπηρεσίας, Catherine De Bolle και με το προσωπικό της Europol.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κοινή δήλωσή τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτρόπου, απέτισαν φόρο τιμής σε όλες τις γυναίκες της αστυνομίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και εξήραν το έργο τους. «Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής σε όλες τις γυναίκες που εργάζονται για την επιβολή του νόμου, οι οποίες καθημερινά συμβάλλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας της κοινωνίας και των πολιτών μας. Είτε διεξάγοντας εγκληματικές έρευνες είτε συλλέγοντας και αναλύοντας πληροφορίες είτε προστατεύοντας τις γειτονιές μας, οι γυναίκες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στην ενίσχυση της ασφάλειας των Ευρωπαίων πολιτών. Δυστυχώς, η πραγματικότητα δεν ήταν πάντα αυτή. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε και να εξάρουμε καθημερινά την προσπάθεια και συνεισφορά όλων των αστυνομικών, τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών. Ιδιαίτερα όμως την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πρέπει να θυμόμαστε ότι η ισότητα αυτή κατακτήθηκε με πολύ κόπο και μέσα από πολλούς αγώνες. Μία τέτοια ημέρα, δεσμευόμαστε όχι μόνο να αναγνωρίσουμε, να σεβαστούμε και να εξάρουμε το ανεκτίμητο έργο των γυναικών της αστυνομίας, αλλά και να διευκολύνουμε και να ενισχύσουμε περαιτέρω τον ρόλο τους σε όλα τα επίπεδα» δήλωσαν ο κ. Αβραμόπουλου και η κ. De Bolle για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Επίσης, γίνεται γνωστό πως ο κ. Αβραμόπουλος, πριν αναχωρήσει, είχε συνάντηση και με τους Έλληνες που εργάζονται στην Υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης