Την επιφύλαξή της εκφράζει η Ένωση Κεντρώων απέναντι στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με τον προεκλογικό χρόνο που τις παρουσιάζει στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών: «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας-Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας-Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση-Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ».

Όπως είπε ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης, «η κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη ανατροπή των όσων ισχύουν μέχρι σήμερα στον κώδικα της ελληνικής ιθαγένειας και το κάνει αυτό χωρίς πρώτα να έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση, σε ό,τι αφορά τους στοιχειώδεις κανόνες και διαδικασίες» σχετικά με τον καθορισμό της ελληνικής ιθαγένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με το μέρος του νομοσχεδίου που αφορά στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Σαρίδης είπε πως πολλές από τις διατάξεις αλλάζουν τα εκλογικά δεδομένα λίγους μήνες πριν από τις εκλογές και πολλές από αυτές τις διατάξεις μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν ρουσφετολογικές, χαριστικές και «φωτογραφικές» και θα τοποθετηθεί μετά την ακρόαση των φορέων.

Σχετικώς με το κεφάλαιο που αφορά στα θέματα της ισότητας, παρατήρησε ότι αν δεν αλλάξει ο ορισμός του βιασμού, όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα και ως εκ τούτου είπε ότι «δεν μπορούμε να δεχθούμε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης ως ειλικρινές ή, έστω, ως αποτελεσματικό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης