Επαφές Μηταράκη στη Σόφια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Απριλίου 2014, 17:24
Επαφές Μηταράκη στη Σόφια
Τους τρόπους με τους οποίους μπορεί η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης του Εύξεινου Πόντου να χρηματοδοτήσει ελληνικές επιχειρήσεις, συζήτησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, σήμερα στη Σόφια, με την αρμόδια για την οικονομική ανάπτυξη αντιπρόεδρο της βουλγαρικής κυβέρνησης Ντανιέλα Μπόμπεβα.

Η κ. Μπόμπεβα ασκεί για το 2014 την προεδρία του Συμβουλίου των Διοικητών της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης του Εύξεινου Πόντου (BSTDB) και όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μηταράκης: «Η συνάντηση με την κ. Μπόμπεβα πραγματοποιήθηκε ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου των Διοικητών της Τράπεζας τον ερχόμενο Ιούνιο. Συζητήσαμε για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί η Τράπεζα να συμβάλει πιο ουσιαστικά και πιο αποφασιστικά στην χρηματοδότηση Ελληνικών επιχειρήσεων.

Όπως είναι γνωστό η χώρα μας έχει ενισχύσει σημαντικά την Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης του Εύξεινου Πόντου και ευελπιστεί στην οικοδόμηση μιας πιο ενεργής σχέσης μεταξύ της Ελλάδας και της Τράπεζας. Τέλος, συζητήσαμε με την Αντιπρόεδρο της Βουλγαρικής κυβέρνησης θέματα διμερούς οικονομικής συνεργασίας με ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις στον χώρο της ενέργειας».

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Απριλίου 2014, 17:25