Με τον Μπρένο Άλτμαν, ηγετικό στέλεχος του κυβερνώντος Κόμματος Εργασίας της Βραζιλίας, ο οποίος αυτές τις μέρες βρέθηκε στην Αθήνα, συναντήθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μαζί με τον Κώστα Ήσυχο, μέλος της Γραμματείας της ΛΑΕ.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο τύπου, το βραζιλιανικό Κόμμα Εργασίας κυβερνάει αυτή την περίοδο τη Βραζιλία υπό την πρόεδρο της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ. Ο Μπρ. Άλτμαν ενημέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λατινική Αμερική -συγκεκριμένα για τις τελευταίες εκλογές σε Αργεντινή και Βενεζουέλα-, καθώς και για την εξαιρετικά κρίσιμη πολιτική συγκυρία στη Βραζιλία. Τόνισε την ανάγκη εφαρμογής μιας διαφορετικής οικονομικής πολιτικής, κοντά στον λαό και στις ανάγκες του, και ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ξανακάνουν την εμφάνισή τους στην ήπειρο και παίρνουν ιδιαίτερα επικίνδυνες μορφές στη Βραζιλία αλλά και σε άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ενημέρωσε για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αναφέρθηκε στο πολιτικό σχέδιο της Λαϊκής Ενότητας, ενός πολιτικού και κοινωνικού μετώπου με ριζοσπαστικά αριστερά, αντιμνημονιακά, δημοκρατικά και πατριωτικά χαρακτηριστικά, ικανού να υπερασπίσει τα λαϊκά στρώματα, τον ελληνικό λαό απέναντι στις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές αποικιοποίησης της χώρας, που εφαρμόζονται με μεθοδικότητα και προσήλωση από την σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα.

Ταυτόχρονα, ο Π. Λαφαζάνης μίλησε στον Μπρένο Άλτμαν για τη χαμένη ευκαιρία που είχε η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιήσει τη μεγάλη ανατροπή στην Ελλάδα, γεγονός που θα υποβοηθούσε σημαντικά τις άλλες αριστερές, προοδευτικές αντινεοφιλελεύθερες δυνάμεις σε Πορτογαλία και Ισπανία στην κατεύθυνση της ανατροπής στον ευρωπαϊκό Νότο και σε όλη την Ευρώπη. Δυστυχώς, σύμφωνα με τη Λαϊκή Ενότητα, οι επιλογές συνθηκολόγησης της κυβέρνησης Τσίπρα αποδείχθηκαν εξαιρετικά χρήσιμες για τους δανειστές, την ντόπια και ξένη ολιγαρχία στην Ελλάδα αλλά και τις ακροδεξιές δυνάμεις σε όλη την ήπειρο, που εκμεταλλεύονται το πολιτικό πισωγύρισμα της σημερινής κυβέρνησης για να λοιδορήσουν τις διαχρονικές πολιτικές και πολιτισμικές αξίες της Αριστεράς.

Τέλος, οι δυο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν την ανταλλαγή εμπειριών ανάμεσα τους, όπως και τη δυνατότητα κοινών επεξεργασιών και δράσεων στο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης