Ένταση επικράτησε στη Βουλή, το απόγευμα της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της κατεπείγουσας ρύθμισης για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Τα αίματα άναψαν όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε να μιλήσει επί της διαδικασίας, πριν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος επίσης ζήτησε να μιλήσει επί της διαδικασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Προεδρεύων Βαγγέλης Διαμαντόπουλος έδωσε τον λόγο στον Υπουργό, αλλά ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συνεχώς διέκοπτε.

Ακόμα και τη στιγμή που ο κ. Μάρδας ήταν στο βήμα, ο Ανδρέας Λοβέρδος ακούστηκε να φωνάζει:

«Είμαστε εκπρόσωποι του λαού, εσείς τι θέλετε εδώ; Δεν είστε εκπρόσωπος του λαού». Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος συνηγόρησε, φωνάζοντας προς τον Προεδρεύοντα της Επιτροπής «έχει δίκιο ο Πανούσης που λέει ότι δεν καταλαβαίνει πώς σε εκλέγουν βουλευτή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μάρδας πρόλαβε απλώς να πει μία φράση, ότι προτείνει «να γίνει μία συνεδρίαση», προκαλώντας την εκ νέου παρέμβαση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος φώναξε πως «ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός θα μας πει πώς θα δουλέψουμε!».

Από την πλευρά του, όρθιος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης απαιτούσε από τον Υπουργό να καθίσει κάτω.

«Αυτό το πράγμα είναι ο αθλιότερος χουλιγκανισμός που έχει συμβεί. Να ανακαλέσετε και να διαγραφούν από τα πρακτικά», τόνισε ο κ. Διαμαντόπουλος και διέκοψε τη συνεδρίαση για 5 λεπτά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης