Αμετάβλητο διατήρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το όριο του Έκτακτου Μηχανισμού Χρηματοδότησης (ELA) των ελληνικών τραπεζών, εντείνοντας το κλίμα ασφυξίας στην Ελλάδα, μετέδωσε το Reuters.

Συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δια χειρός Ντράγκι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Επικαλούμενο τραπεζική πηγή το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι το ανώτατο ποσό που μπορούν να αντλήσουν τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παραμένει στα 80,2 δισ. ευρώ.

Οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι ο επικεφαλής της ΕΚΤ συνεχίζει να τηρεί στάση αναμονής, περιμένοντας τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Αθήνα και τους εταίρους της. Ο Μάριο Ντράγκι έχει επανειλημμένα ξεκαθαρίσει ότι χωρίς την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος η ΕΚΤ δεν μπορεί να προχωρήσει στην εκταμίευση σημαντικών κεφαλαίων προς την Ελλάδα.

Την περασμένη εβδομάδα ο ευρωπαϊκός χρηματοπιστωτικός οργανισμός είχε αυξήσει κατά μόλις 200 εκατ. ευρώ το όριο του ELA. «Το περιθώριο ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες παραμένει στα 3 δις ευρώ, καθώς οι εκροές καταθέσεων έχουν σταθεροποιηθεί σε πολύ χαμηλό επίπεδο», ανέφερε η ίδια πηγή.

Διαβάστε επίσης:
Κλείνει τη στρόφιγγα ο Ντράγκι, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015, 21:00

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης