Στην Βουλή μεταφέρθηκε η ένταση από τις συγκρούσεις στα Προπύλαια, όπου τα ΜΑΤ διέλυσαν συγκέντρωση του ΚΚΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ρίχνοντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος σχολιάζοντας τα όσα είπε νωρίτερα ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήτας αναφώνησε εξοργισμένος: «Η πολιτική μαλακία και ανοησία έχει και τα όριά της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην σύσταση του Προεδρείου να διαγραφεί η φράση από τα πρακτικά, ο κ. Καραθανασόπουλος αρνήθηκε, λέγοντας ότι δεν διαγράφει και δεν αναιρεί τίποτα. «Έχετε γίνει δεξιό δεκανίκι της κυβέρνησης στις προπηλακίσεις και τις προσαγωγές», σημείωσε.

«Στο βούρκο του συναδέλφου εμείς δεν θα πέσουμε», απάντησε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος νωρίτερα εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση: «σας γλεντάει το ΚΚΕ, αυτό σας κάνει το κομμουνιστικό κόμμα και καλά σας κάνουν. Ρίξατε 6.000 αστυνομικούς και ειδικά μέτρα και κάνανε πάρτι. Η κυβέρνηση παραβίασε την λογική μας και τα κόμματα της αριστεράς παραβίασαν τη νομιμότητα».

Νωρίτερα ο κ. Καραθανασόπουλος σημείωσε για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας: «Καταγγέλουμε κυβερνητικό αυταρχισμό. Απαράδεκτη και απρόκλητη η επέμβαση της ΕΛΑΣ με κρότου λάμψης και προπηλακισμό μελών του ΚΚΕ σε μια εκδήλωση που τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης. Προχώρησε σε προσαγωγές. Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες. Είναι υποκρισία της κυβέρνησης να μιλά για προστασία δημόσιας υγείας όταν υπάρχει επίσημη διαμαρτυρία ένωσης αστυνομικών Αθήνας για υπερσυγκέντρωση αστυνομικών δυνάμεων. Βλέπουμε φωτογραφίες με συνωστισμό αστυνομικών. Ο ένας δίπλα στον άλλο. Δείτε ποιοι τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Από αυτή την άποψη το λέμε καθαρά. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση προσαχθέντων και την ολοκλήρωση της εκδήλωσης του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας χωρίς εντάσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης