«O οποιοσδήποτε έχει χρήματα στο εξωτερικό είναι εθνική προσφορά να τα φέρει και να επενδύσει στη χώρα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον «Αlpha».

O υπουργός εξήγησε την άποψή του λέγοντας ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από εκεί και πέρα τώρα, είναι άλλων υπουργείων αρμοδιότητα το εάν θα δώσουν κίνητρα γι’ αυτό το πράγμα, εάν θα δώσουν δηλαδή κάποιου είδους δυνατότητα να καταβάλεις ένα ποσό και να μην υπάρχουν κυρώσεις για οποιαδήποτε θέματα φοροδιαφυγής. Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα, δεν θέλω να επεκταθώ σε αυτό. Όμως το να φέρνεις χρήματα στην πατρίδα, αυτήν τη στιγμή είναι εθνική προσφορά, κάτι το οποίο είναι ξεκάθαρο».

Για τα «κόκκινα δάνεια» επανέλαβε ότι στόχος είναι να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αντιμετώπισής τους, «το οποίο θα πρέπει βεβαίως να συμφωνηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, αφού υποβληθεί στον πρωθυπουργό και το εγκρίνει».

«Από εκεί και πέρα θα υπάρξει συνεννόηση με τον Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος και διαπραγμάτευση με τους ξένους δανειστές για να καταλάβουν ότι δεν θα γίνει καμία ζημιά στην οικονομία της χώρας από αυτό το σχέδιο. Στη συνέχεια πρέπει να το περάσουμε από τη Βουλή για να μπορέσει έτσι η ελληνική οικονομία να μπει σ’ ένα στάδιο εξομάλυνσης απ’ όλη αυτήν την πολύ μεγάλη ζημιά που κουβαλάει μαζί της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης