Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα, η νέα δανειακή σύμβαση με τον EFSF. Μάλιστα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που συμφωνήθηκε, την Παρασκευή 6 Απριλίου, ή το αργότερο στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι νομοθετικές εκκρεμότητες της κυβέρνησης Παπαδήμου. Εξ αιτίας του εν λόγω προγραμματισμού, η εντύπωση που μεταφέρουν οι περισσότεροι υπουργοί είναι πως η Βουλή θα έχει διαλυθεί σε χρόνο, ώστε οι εθνικές εκλογές να διεξαχθούν ακόμη και στις 29 Απριλίου.

Αναφορικά με τη δανειακή σύμβαση, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία θα εγκριθεί θα υπογραφεί την Πέμπτη από το  υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, από ελληνικής πλευράς, και τους εκπροσώπους των δανειστών, από διεθνούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όπως και όλες οι άλλες εκκρεμότητες αποφασίστηκε επίσης ότι θα έλθουν προς κύρωση στη Βουλή κατά τη διάρκεια της θητείας της σημερινής κυβέρνησης.

Παράλληλα, στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος παρουσίασε τα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών στο κέντρο της Αθήνας και εγκρίθηκε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη μεταφορά του χρόνου διενέργειας των ετήσιων τακτικών κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.

Παρατίθεται η ημερήσια διάταξη του υπ. Συμβουλίου, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΜΕΡΟΣ Α’
ΘΕΜΑ 1: Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: Έγκριση της Δανειακής Σύμβασης μεταξύ Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και Ελληνικής Δημοκρατίας.
ΘΕΜΑ 2: Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: Μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών από τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου 2012 στο Κέντρο των Αθηνών (εισηγητής: Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος).
ΘΕΜΑ 3: Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: Μεταφορά του χρόνου διενέργειας των ετήσιων τακτικών κρίσεων έτους 2012 στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Ελληνική Αστυνομία και στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (εισηγητές: Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος και Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης).
ΜΕΡΟΣ Β’
ΘΕΜΑ 1: Ανακοινώσεις Πρωθυπουργού.
ΘΕΜΑ 2: Κύρωση της Συνθήκης για τη σταθερότητα, το συντονισμό και τη διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση (εισηγητής: Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος).
ΘΕΜΑ 3: Σχέδιο Νόμου για τις Προσωπικές Εμπορικές Εταιρείες (εισηγητής: Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μ. Παπαϊωάννου).

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης