Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών στην οποία αναφέρεται πως η ψηφοφορία του β΄ γύρου διεξαχθεί με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής. Επίσης θα χρησιμοποιηθούν τα ίδια εκλογικά κέντρα που χρησιμοποιήθηκαν στον πρώτο γύρο.

Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο για την εκλογή περιφερειάρχη και δημάρχου και, ως εκ τούτου, δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης σε υποψήφιους συμβούλους. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρούς προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται µόνο ανάµεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους την περασμένη Κυριακή.

Οι συνδυασµοί που θα συμμετάσχουν στην επαναληπτική ψηφοφορία οφείλουν, µέσω του οικείου αντιπεριφερειάρχη, να παραδώσουν έγκαιρα τον απαραίτητο αριθµό ψηφοδελτίων στον οικείο δήµαρχο.

Όµοιο εκλογικό υλικό µε αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη ψηφοφορία, θα χρησιμοποιηθεί και στην επαναληπτική, µε εξαίρεση το βιβλίο διαλογής ψήφων προτίμησης υπέρ των υποψηφίων των συνδυασμών, το οποίο δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης