Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, παρέθεσε απόψε το βράδυ στην Αθήνα, δείπνο εργασίας, στους ευρωβουλευτές, Robert Goebbels (Λουξεμβούργο), Elisa Ferreira (Πορτογαλία), Ivailo Kalfin (Βουλγαρία), οι οποίοι είναι μέλη της τρόικας για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα, εξήγησε το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ και επεσήμανε τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς και όσα αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Κινήματος αναφέρθηκε εν συντομία στο έργο της διετούς διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε στην απόφαση να διαπραγματευτεί το πρώτο και το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε στους συνομιλητές του την σημασία των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με τα επώδυνα αλλά αναγκαία μέτρα λιτότητας.

Επιπλέον, εξήγησε τι πρέπει να γίνει, προκειμένου να βελτιωθεί το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε, ιδίως σε ό,τι αφορά τα μέτρα που απαιτούνται για την πραγματική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε γιατί η χώρα χρειάζεται μια ευκαιρία και χρόνο, προκειμένου να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα συνεργάζεται πλήρως με την ομάδα εργασίας (task force) και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί.

Ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι πρέπει να αναγνωριστεί πως οι Έλληνες πολίτες έχουν δείξει ωριμότητα και έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος στους ώμους τους.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό, πως όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται για προγράμματα λιτότητας, πρέπει να λαμβάνουν και σοβαρά υπόψη τους την ιδιαίτερη κατάσταση που επικρατεί σε κάθε χώρα.

Επίσης, ανέφερε ότι δεν μπορεί να υπάρξει οριζόντια συνταγή για όλες τις χώρες, χωρίς να εξετάζονται οι ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης.

Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις ο κ. Παπανδρέου είπε ότι κάθε μια πρέπει να γίνει προσεκτικά, με τα μεγαλύτερα οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των προσπαθειών που καταβάλλει η Ελλάδα και στήριξης των δυνάμεων που προωθούν προοδευτικές πολιτικές και αλλαγές, απέναντι στις δυνάμεις του φόβου, του εξτρεμισμού και του λαϊκισμού.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις διαφορές ανάμεσα στη συντηρητική και την προοδευτική προσέγγιση για την ανάπτυξη και τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης που βασίζεται στην ποιότητα και όχι στις ανισότητες.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης