Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι θα συναντηθεί τελικά με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής.

Προηγήθηκε ανακοίνωση του αρχιεπισκόπου, με την οποία εξέφραζε τη λύπη του για την «οδύνη» που προκάλεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την εξέλιξη αυτή, ερωτηθείς εάν το θέμα θεωρείται λήξαν, ο κ, Οικονόμου απάντησε: «Απολύτως μετά και τις δηλώσεις του αρχιεπίσκοπου… Η ελληνική κυβέρνηση και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν μπορούν παρά να είναι στην ίδια πλευρά του λόφου, παρά τα όσα ατυχή κατά καιρούς συμβαίνουν. Νομίζω ότι θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο».

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι υπήρξε ένα θέμα με τους χειρισμούς που έγιναν και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι ό,τι ήταν να ειπωθεί ειπώθηκε και όλοι καταλάβαμε. Ήταν πάρα πολύ καθαρά τα μηνύματα. Ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος έκανε μία διευκρινιστική δήλωση που νομίζω ότι ήταν απολύτως επεξηγηματική και όλοι πήραν τις απαντήσεις που θα έπρεπε να πάρουν. Το να είσαι τώρα με τον αρχηγό ενός κράτους που δεν αναγνωρίζεται στην ίδια εκδήλωση θα μπορούσε και να αποφευχθεί».

Όπως εξήγησε, υπήρξε ένα θέμα με τους χειρισμούς που έγιναν και ό,τι ήταν να ειπωθεί ειπώθηκε. «Ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος έκανε μια διευκρινιστική δήλωση που ήταν απολύτως επεξηγηματική και όλοι πήραν τις απαντήσεις που θα έπρεπε να πάρουν. Το να είσαι στην ίδια εκδήλωση με τον αρχηγό ενός κράτους που δεν αναγνωρίζεται θα μπορούσε να αποφευχθεί. Είναι απολύτως λήξαν το θέμα για την κυβέρνηση μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν και νομίζω ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό» επισήμανε.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης