Δυο ντιμπέιτ μεταξύ Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα ζητεί ο ΣυΡιζΑ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014, 14:27
Δυο ντιμπέιτ μεταξύ Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα ζητεί ο ΣυΡιζΑ
Πρόταση για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης (debate) μεταξύ των Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα, διατύπωσε σε συνάντησή του με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σ. Κεδίκογλου, στις 11 το πρωί, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης.

Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έτσι όπως τέθηκε, από τον κ. Σκουρλέτη περιελάμβανε τη διεξαγωγή δύο συζητήσεων, εκ των οποίων η πρώτη να αφορά τις «οικονομικές εξελίξεις, που άπτονται του νέου μεσοπρόθεσμου και του νέου μνημονίου» και η δεύτερη εθνικά και ευρωπαϊκά θέματα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε αναρμόδιος για να απαντήσει, αλλά δεσμεύτηκε να μεταφέρει την πρόταση. Αναρμόδια, επίσης, δήλωσε και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άν. Ασημακοπούλου, με την οποία υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία.

«Τελικώς» αναφέρει η ανακοίνωση «παρέπεμψαν και οι δύο στη διακομματική επιτροπή, η οποία όμως, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μιχελάκη, έχει ολοκληρώσει το έργο της» και καταλήγει: «Αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση του κ. Σαμαρά στη πρότασή μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προσηλωμένος στην αρχή του ανοιχτού διαλόγου και της πλήρους διαφάνειας όσον αφορά τις θέσεις και τις προθέσεις των κομμάτων πριν την επερχόμενη κάλπη».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014, 14:30