ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Οι δημοσκοπήσεις είναι η στιγμιαία αποτύπωση του πολιτικού σκηνικού. Είναι όμως και ένα εργαλείο για να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για μία χρονική περίοδο. Εκείνη που έχει ολοκληρωθεί και εκείνη που αρχίζει τον κύκλο της.

Κάπως έτσι, άλλωστε, καθορίζεται και η σημερινή πολιτική συγκυρία. Η κυβέρνηση κλείνει πια έναν τριετή περίπου κύκλο και εισέρχεται στα ορμητικά νερά μιας επερχόμενης αναμέτρησης. Η αξιωματική αντιπολίτευση, έπειτα από μία περίοδο αλλαγής αρχηγού και ανακατάταξης που συνεχίζεται, και αυτή πια βλέπει στον ορίζοντα την επερχόμενη αναμέτρηση να πλησιάζει. Η Κεντροαριστερά βρίσκεται σε αναβρασμό λόγω των εσωτερικών της διαδικασιών και της ανάδειξης μίας νέας ηγεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι, όμως, μόνον αυτά τα χαρακτηριστικά. Η ελληνική οικονομία από τις αρχές του φθινοπώρου εισήλθε στο τελευταίο κρίσιμο στάδιο της ολοκλήρωσης του προγράμματος. Οι εκλογές στη Γερμανία και τη Γαλλία έχουν διεξαχθεί. Το ευρωπαϊκό τοπίο, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι θολό και αμφίρροπο.

Σε αυτήν ακριβώς τη στιγμή θεωρήσαμε πως είναι αναγκαία η διεξαγωγή μίας ανοιχτής διαδικτυακής ψηφοφορίας. Πρόκειται για ένα εργαλείο ανάλυσης και εξαγωγής συμπερασμάτων που έχει αποδείξει την αξία και την αξιοπιστία του στον χρόνο. Η μαζική συμμετοχή των χρηστών του διαδικτύου άνω των 18 ετών αποτελεί, άλλωστε, και το βασικό εχέγγυο αξιοπιστίας του εγχειρήματος.

Στην ψηφοφορία αυτή θα διαπιστώσετε ότι, πέρα από την καταγραφή των πολιτικών τάσεων, προσπαθούμε να ιχνηλατήσουμε και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία. Επίσης, προσπαθούμε να καταγράψουμε το πώς σκέπτεται ο πολίτης και για την επόμενη ημέρα των εκλογών, όποτε και να διεξαχθούν αυτές. Ποιες συμμαχίες θα επιθυμούσε, τι συνεργασίες θα πρόκρινε;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολιτική έρευνα από το zougla.gr ξεκίνησε στις 21.00 το βράδυ της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου. Ψηφίστε, λοιπόν, αν είστε από 18 ετών και άνω. Μην ξεχνάτε πως το κλειδί για ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα μίας τέτοιας μέτρησης είναι η μαζική συμμετοχή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης