Τα ερωτήματα που δημιουργούνται «από την παρατεταμένη σιωπή του κ. Μητσοτάκη για τη νέα υπόθεση με offshore» επισημαίνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha.

«Αυτές οι υπεράκτιες είναι τόσες πολλές που νομίζω ότι οι απαντήσεις θα πρέπει να είναι περισσότερες» τονίζει η Ράνια Σβίγκου και σημειώνει ότι «συνεχίζουμε να περιμένουμε μια τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη και θα συνεχίσουμε να τη ζητάμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την οικονομία

Μιλώντας για την οικονομία, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «βρισκόμαστε στο τέλος μιας πολύ δύσκολης πορείας» και τονίζει ότι «η έξοδος από τα μνημόνια δεν ήταν κάτι το αυτονόητο, ούτε ήταν κάτι το οποίο επήλθε με ένα φυσικό και αυτόματο τρόπο, αλλά ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένων επιλογών, συγκρούσεων, διαπραγματεύσεων, συμμαχιών». Εκφράζει δε την πεποίθηση ότι «η νέα μέρα που όλοι μας θα σχεδιάσουμε μετά τα μνημόνια θα γίνει με καλύτερους όρους για τις δυνάμεις της εργασίας, για τα μεσαία και ασθενέστερα στρώματα».

Συγκλίσεις με την κεντροαριστερά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τις συγκλίσεις με την Κεντροαριστερά, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχει μια ευρωπαϊκή συζήτηση στους κόλπους της σοσιαλδημοκρατίας όπου τμήματά της έχουν αναθεωρήσει τη στάση τους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κι έχουν κάνει μια σαφή στροφή προς πολιτικές αμφισβήτησης του νεοφιλελευθερισμού, σε προοδευτικές πολιτικές ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και των δικαιωμάτων των πολιτών». Σημειώνει ωστόσο, ότι «δυστυχώς βλέπουμε ότι αυτές τις διεργασίες δεν φαίνεται έτοιμο ακόμα να τις παρακολουθήσει το σύνολο του Κινήματος Αλλαγής και η ηγεσία του».

«Σίγουρα υπάρχουν στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, με προεξάρχοντα τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος προσδοκεί σε μια συνεργασία με τη ΝΔ. Και είναι αντιληπτό ότι η ηγεσία της ΝΔ συμπλέει με αυτά τα τμήματα του Κινήματος Αλλαγής. Θα δούμε και πώς το επόμενο διάστημα θα εξελιχθεί αυτή η στενή σχέση. Όπως, επίσης, είδαμε και το κάλεσμα Σαμαρά με το άρθρο του στην “Καθημερινή”» αναφέρει η κ. Σβίγκου.

Καταγγελίες για ανοχή της αστυνομίας στη Μυτιλήνη

Για τις καταγγελίες σχετικά με ανοχή της Αστυνομίας στην Μυτιλήνη, η κ. Σβίγκου αναφέρει ότι «είναι πολύ σοβαρές και θα πρέπει να διερευνηθούν, γιατί δεν μπορεί να υπάρχει καμία υπόνοια ότι αστυνομικές δυνάμεις επέδειξαν στάση ανοχής απέναντι σε αυτές τις φασιστικές ομάδες οι οποίες έκαναν μια πρωτοφανή επίθεση απέναντι σε πρόσφυγες».

Τονίζει δε, ότι «πρέπει άμεσα να υπάρχουν συλλήψεις και να ταυτοποιηθούν οι δράστες».

Ελληνοτουρκικά

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η κ. Σβίγγου σημειώνει ότι «είναι προς συμφέρον όλων των πλευρών και προς το συμφέρον της τουρκικής πλευράς που έχει την ευθύνη για την κλιμάκωση της έντασης – να επανέλθει στο δρόμο της λογικής και να αντιληφθεί ότι κανέναν δεν συμφέρει σ’ αυτή την περίοδο μια αστάθεια και μια γενικευμένη ένταση με τους γείτονές του».

Υπογραμμίζει επίσης, ότι η κυβέρνηση «κάνει τα πάντα» στο μέτρο του δυνατού για την απελευθέρωση των Ελλήνων αξιωματικών, «και σε διμερές αλλά και σε διεθνές επίπεδο». «Η διεθνοποίηση του ζητήματος ήταν μια σωστή κίνηση και η ανάδειξη του ζητήματος και από την πλευρά της ΕΕ μπορεί να συμβάλει στην όσο το δυνατόν πιο γρήγορη απελευθέρωση των δύο Ελλήνων» τονίζει η κ. Σβίγκου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης