ΔΗΜΑΡ: Μόνος δρόμος θετικής προοπτικής, η ενοποίηση της Ευρώπης

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012, 14:54
ΔΗΜΑΡ: Μόνος δρόμος θετικής προοπτικής, η ενοποίηση της Ευρώπης
Σε εγκλωβισμό της Ε.Ε σε εθνικούς «εγωισμούς», αποδίδει η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της την αποτυχία των 27 ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες να συμφωνήσουν στην κατανομή των κοινοτικών κονδυλίων και για την επταετία 2014-2020.

«Οι συντηρητικές κυβερνήσεις που πλειοψηφούν στα Ευρωπαϊκά όργανα δεν διαθέτουν ούτε συνολικό σχέδιο ούτε όραμα για την αντιμετώπιση μιας ευρωπαϊκής κρίσης. Η γενναία αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού είναι μία από τις σημαντικές προϋποθέσεις για να μπορέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύει κοινές πολιτικές προς όφελος των ασθενέστερων κρατών και κοινωνικών ομάδων», επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ και τονίζει ότι για τη κοινοτική χρηματοδότηση θα πρέπει «να ληφθεί υπόψη η δυσμενής οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και άλλων αντίστοιχων χωρών».

«Ειδικά για τις χώρες της E.E που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, όπως η χώρα μας, η χρηματοδότηση πρέπει να λάβει υπόψη την υποβάθμιση της οικονομικής κατάστασης λόγω της κρίσης».

Η ΔΗΜΑΡ πιστεύει ότι μόνο η οικονομική και πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης συνιστά δρόμο θετικής προοπτικής για όλα τα κράτη μέλη.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012, 14:56