Σε τόσο δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, σε μια μέρα που κρίνονται τα πάντα ουσιαστικά για την Ελλάδα του αύριο, έχω την εντύπωση ότι έπρεπε να περισσεύει η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και να έχουμε αφήσει πολύ μακριά μας το λαϊκισμό και την υποκρισία.

Αλλά δυστυχώς, φαίνεται ότι ορισμένοι είναι αδιόρθωτοι.Συνεχίζουν με τον ίδιο τρόπο είτε να χαϊδεύουν αυτιά, είτε να συγκαλύπτουν , είτε να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι με τον τρόπο αυτό αποπροσανατολίσουν τους πάντες και δεν επιτρέπουν στην Πολιτεία να αντιμετωπίσει με οργανωμένο τρόπο φαινόμενα ακραία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυστυχώς, και πάλι τα άκρα έδρασαν. και δυστυχώς έδρασαν βανδαλίζοντας την Αθήνα, προσβάλλοντας την Ελληνική Δημοκρατία. Είχαμε πάνω από σαράντα πυρκαγιές στο κέντρο της Αθήνας, σε κτίρια και σε καταστήματα. Προφανώς, τίποτα δεν είναι τυχαίο δεδομένου ότι σε όλες τις φωτιές όταν επιχειρούσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να επέμβει συναντούσε αντίσταση από συγκεκριμένους διαδηλωτές, οι οποίοι μάλιστα επιτίθεντο εναντίον των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος. Και βεβαίως από κάποια στιγμή κι έπειτα όπου η Αστυνομία επιχειρούσε μαζί με την Πυροσβεστική, τότε δέχονταν επίθεση οι αστυνομικές δυνάμεις και ορισμένοι κατήγγειλαν την αστυνομία για βιαιότητες.

Πρέπει να είμαστε απολύτως ειλικρινείς. Έτσι δεν πάει πουθενά ο τόπος. Έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει η Ελλάδα. Χρειάζεται να ξεχάσουμε όλα αυτά που γνωρίσαμε στο παρελθόν. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα μαζί με την ψήφο της Βουλής σήμερα γιατί οι επόμενες ημέρες, τα επόμενα χρόνια , η νέα εποχή που ξεκινάει μπροστά μας χρειάζεται διαφορετικές κοινωνικές και πολιτικές συμπεριφορές.

Απ’ όλα αυτά όμως στέκομαι σε ένα πράγμα και μόνο, ότι τουλάχιστον πέρα από την υποκρισία ορισμένων τα πολιτικά κόμματα καταδίκασαν όλα τις βιαιοπραγίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελπίζω και στην πράξη οι πάντες να αντιληφθούν ότι η υπόθεση της ασφάλειας στη χώρα μας είναι υπόθεση του κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Να απομονώσουμε λοιπόν εκείνους που προκαλούν τις βιαιοπραγίες, εκείνους που φέρνουν τη βία.
Να απομονώσουμε με κάθε τρόπο εκείνους οι οποίοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τον πόνο και την αγωνία των πολιτών. Και σε κάθε περίπτωση να σταθούμε με αποφασιστικότητα, πιασμένοι χέρι-χέρι όλοι Έλληνες, σε μια ενότητα εθνικής ευθύνης, εκεί όπου ακριβώς χρειάζεται σήμερα η πατρίδα μας.

Δημοσιογράφος: Έχει κάποιος κ. Υπουργέ ευθύνη; Επειδή κυκλοφόρησε και δημοσιεύεται στα ξένα ΜΜΕ ότι υπάρχει θέμα παραίτησής σας.

Χρ. Παπουτσής: Προς το παρόν πάμε μέσα στη Βουλή να ψηφίσουμε γιατί αυτή η ψήφος έχει πολύ μεγάλη σημασία. Τα υπόλοιπα, τα παραπολιτικά κα τα «παρακομματικά» σχόλια είναι επιδιώξεις άλλων.

Δημοσιογράφος: Υπήρξε οργανωμένο σχέδιο; Αυτό θέλετε να πείτε;

Χρ. Παπουτσής: Εσείς αντιλαμβάνεστε ότι σαράντα πυρκαγιές στο κέντρο της Αθήνας ήταν τυχαίες; Ήταν αυθόρμητες; Νομίζετε ότι όλα αυτά έγιναν μήπως από τις οργανωμένες δυνάμεις του παρακράτους, όπως καταγγέλλουν ορισμένοι άλλοι; Ντροπή.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης