Τη νέα δέσμη μέτρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη στήριξη των καταναλωτών και την αντιμετώπιση του προβλήματος των τιμών ενέργειας από τα κράτη – μέλη, σχολίασαν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Μαρία Σπυράκη, μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους που μετέχουν σε αποστολή στις Βρυξέλλες.

«Η ελληνική κυβέρνηση πήρε μέτρα εθνικής πολιτικής για να βοηθήσει στον τομέα της ενέργειας. Ξέρουμε ότι δεν είναι αρκετά για πολλούς αδύναμους πολίτες και θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια ευελιξία από τους ευρωπαϊκούς πόρους ώστε να τους βοηθήσουμε περισσότερο. Συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση για να βρούμε μια κοινή ευρωπαϊκή λύση και προοπτική στον τομέα της ενέργειας», είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σημαντική ευκαιρία για την Ελλάδα», χαρακτήρισε η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη τη διαδικασία της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις στέγες μέσα από συγκεκριμένα σχήματα. «Θεωρείται μία πολύ μεγάλη ευκαιρία, που δίνει μία μεγάλη νίκη στους καταναλωτές αλλά και παράλληλα τη δυνατότητα παραγωγής και κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος από τους πολίτες στην πηγή. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Ειδικά για την Ελλάδα που έχει ηλιοφάνεια ακόμα και 360 ημέρες τον χρόνο είναι ένα σημαντικό μέτρο», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε επίσης σε συστάσεις εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της εθελοντικής αλλαγής της συμπεριφοράς και των συνηθειών των καταναλωτών. Η ίδια χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τους ανελκυστήρες μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο που κινούνται πλέον πιο αργά, ενώ αναφέρθηκε στη λειτουργία των φαναριών στους δρόμους αλλά και στο πώς θα χρησιμοποιούνται οι συσκευές στο σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης